Türk Dünyası

Başbakan Orbán, Önemli Bir Arkadaşıyla Buluşmak İçin Macaristan’dan Ayrılıyor

 

Hostinger Macaristan, NATO üyeliğini 25 yıldır sürdürüyor ve ilgili yükümlülüklerini her zaman eksiksiz bir şekilde yerine getirdiği için “bunu sürdüreceği” açıklandı. Başbakanlık Ofisi Başkanı Gergely Gulyas, Başbakanın siyasi direktörü Balázs Orbán’ın son zamanlardaki Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline ilişkin yaptığı açıklamalara ilişkin basın toplantısında soruları cevapladı.

Gulyas, Macaristan’ın büyükelçileri tarafından direktörün açıklamalarına karşı gelen tepkilere de değindi. Ayrıca, Rusların Budapeşte’yi parçalayıp Macaristan’ın özgürlük mücadelesini bastırdığı dönemde hiçbir şey yapmadığı sırada bu ülkelerin elçilerinin tarihle ilgili anlaşmazlıklara girmelerini “tatsız ve alaycı” olarak değerlendirdi.

Gulyas, politik direktörün açıklamalarının yanlış yorumlanma ihtimaline de değindi ve konunun kapanmış olduğunu belirtti. Ayrıca, Macaristan politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Peter Magyar ve Tisza Partisi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Hükümetin, Orta Doğu’daki mevcut duruma ilişkin olarak Lübnan’da bulunan tüm Macar vatandaşlarını konsolosluk koruması için kayıt yaptırmaları ve ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardığı da belirtildi. Gulyas, AB üye devletlerinin savunma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, Macaristan’ın göçmen akınıyla mücadele konusunda kararlı olduğunu ve Avrupa’da göçe karşı duyarlı olduğunu ifade etti.

Haber, ACM Cyprus’in yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu