Kıbrıs

Başbakan Üstel: Çocuklarımızın eğitim yuvalarından başlayarak ilk adımı attık

Başbakanlık Deprem Denetim Komitesi’nin, son toplantısında üretmiş olduğu karar doğrultusunda harekete geçen teknik ekipler depreme dayanıklılık denetimlerine ilişkin ilk uygulamaları bugün gerçekleştirdiler.

Başbakanlık yetkilileri, Başbakanlığa bağlı Deprem Komitesi üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve teknik ekipler bugün Gazimağusa Namık Kemal Lisesi ve Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde ilk deprem dayanıklılık denetimini yaptılar.

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Başbakan Ünal Üstel ; “Halka söz verdiğimiz gibi, depreme karşı hazırlıklı olmak için bugün Gazimağusa ilçesinde Namık Kemal Lisesi ve Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’nden, çocuklarımızın eğitim yuvalarından başlayarak ilk adımı atıklarını” söyledi.

Başbakan Üstel:”Başbakanlık yetkilileri ve Deprem Denetim Komitesi’nin ortak yürüttüğü çalışmalarla önce tüm okulları risk gruplarına göre ayrılacaklarını, ardından çıkacak analiz sonuçlarına göre ise belirlenen eylem planını hemen uygulamaya sokacaklarını” açıkladı.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu