Kıbrıs

Başbakan Üstel:Nisan’da Türkiye ile mali iş birliği protokolü imzalayacağız, O zamana kadar da Lefkoşa’ya yapılacak hastanenin ihalesi gerçekleşmiş olacak

Başbakan Ünal Üstel, Lefkoşa’ya inşa edilecek 500 yataklı hastanenin son Ankara ziyaretinde ele alındığını, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın süratle ihaleye çıkılması için gerekli talimatı verdiğini kaydederek, “Nisan ayında mali iş birliği protokolü imzalayacağız, o zamana kadar da hastanenin ihalesi gerçekleşmiş olacak” dedi.

Başbakan Üstel, önümüzdeki günlerde hastanenin temelinin ne zaman atılacağıyla ilgili müjdeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Başbakan Ünal Üstel ve Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, tadilatı sona eren Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi (KVC)-Genel Yoğun Bakım Ünitesini ziyaret etti.

Basına açıklamalarda bulunan Üstel, Lefkoşa’ya yeni bir hastane yapılana kadar hastanelerin ve sağlık ocaklarında yenilenmelerin süreceğini söyledi.

Üstel, deprem için mali kaynak oluşturulmasına yönelik hazırlanan yasa tasarıyla ilgili de konuşarak, tasarının önümüzdeki hafta Cumhuriyet Meclisi’nden geçirileceğini kaydetti.

Üç bacağı olan yasa kapsamında maaşlardan kesinti yapılacağını, 2023 Mali Yılı Bütçesi’nde kısıtlamalara gidileceğini ve ek vergilerle kaynak yaratılacağını belirten Üstel, “Maaşlardan yapılacak kesintiler eğitim ve sağlığa harcanacak. Bu paralar başka bir yere gitmeyecek” dedi.

Maaşından kesinti yapılmasını istemeyenlerin Maliye Bakanlığı’na dilekçe verebileceğini de anımsatan Üstel, belli bir rakamın altında maaş alanlardan da kesinti yapılmayacağını söyledi.

Üstel, yaratılacak mali kaynağın sivil toplum örgütlerinden, sendikalardan, siyasi partilerden temsilcilerin de yer alacağı bir İzleme Komitesi’nde denetleneceğini söyledi.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Başbakan Üstel: Nisan’da Türkiye ile mali iş birliği protokolü imzalayacağız, O zamana kadar da Lefkoşa’ya yapılacak hastanenin ihalesi gerçekleşmiş olacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Başbakan Üstel, Türkiye ile mali iş birliği protokolü imzalayacaklarını ve bu protokolün Nisan ayında gerçekleşeceğini duyurdu. Başbakan Üstel, ülkesinde yapılacak olan Lefkoşa’daki hastane ihalesinin de bu tarihe kadar tamamlanmış olacağını belirtti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Başbakan Üstel, “Türkiye ile mali iş birliği protokolü imzalanması ile birçok projelerin hayata geçmesi mümkün hale gelecek. Nisan ayında Türkiye ile birlikte bu protokolü imzalayacağız ve KKTC olarak bu iş birliği sayesinde ülkemize fayda sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Başbakan Üstel, ayrıca ülkesinde yapılacak olan Lefkoşa’daki hastane ihalesi ile ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Üstel, “Lefkoşa’daki hastane ihalesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve bu ihaleyi de Nisan ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu ihale sayesinde ülkemizde sağlık hizmetleri daha da gelişecek ve vatandaşlarımız daha kaliteli sağlık hizmetleri alacaklar” dedi.

Başbakan Üstel’in açıklamaları, ülkedeki ekonomik sorunlar ile mücadele etmek isteyen KKTC hükümetinin attığı adımların önemini bir kez daha ortaya koydu. Özellikle Türkiye ile yapılan iş birliği sayesinde ülkeye getirilen yatırımlar, Türkiye’nin desteği ile KKTC’nin ekonomisini canlandırmaya devam ediyor.

Son dönemlerde ülkede artan ekonomik sorunlar ve işsizlik oranları da göz önüne alındığında, Türkiye’nin destekleri sayesinde ülkenin ekonomisinde olumlu gelişmelerin yaşanması, vatandaşlar için umut oluşturuyor.

Başbakan Üstel’in açıklamalarının ardından, KKTC’nin hem ekonomik hem de sağlık alanında atacağı adımların önemli bir projenin tamamlanması ile başlayacak olması, ülkeye umut aşılamaya devam ediyor. Türkiye ile yapılan iş birliği sayesinde, KKTC’nin ekonomik, sosyal ve sağlık alanındaki sorunlarının çözümüne yönelik adımların atılmaya başlanması, umut vaad ediyor.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Bakış Açısı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başbakanı Ersan Başbakan Üstel, Türkiye ile yaptıkları mali iş birliği protokolünün Nisan ayında imzalanacağını duyurdu. Protokolün imzalanması, Kuzey Kıbrıs ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.

Başbakan Üstel, yaptığı açıklamada, Türkiye ile yapacakları mali iş birliği protokolünün Kuzey Kıbrıs’ı kalkındırma yolunda önemli bir adım olacağını belirtti. Protokolün imzalanmasıyla birlikte, Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs’a yaptığı maddi yardımlar artacak ve Kuzey Kıbrıs ekonomisi daha da güçlenecek.

Ayrıca Başbakan Üstel, Lefkoşa’ya yapılacak hastane projesi için ihale sürecinin de devam ettiğini ve Nisan ayına kadar sonuçlandırılacağını belirtti. Bu proje de önemli bir sağlık yatırımı olarak Kuzey Kıbrıs’ın kalkınmasına katkı sağlayacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkiye ile mali iş birliği protokolünü imzalayarak, ekonomik olarak daha güçlü bir konuma gelecektir. Bu sayede, Kuzey Kıbrıs’ın kültürel ve ekonomik değerleri daha iyi korunacak ve ülke halkı daha iyi bir yaşam standardına kavuşacaktır. Ayrıca, Lefkoşa’ya yapılacak hastane projesi ile de sağlık sektörü geliştirilerek, Kuzey Kıbrıs halkının sağlık hizmetlerine daha kolay bir şekilde erişmesi sağlanacaktır.

Sonuç olarak, Başbakan Üstel’in açıklamaları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gelişmesine büyük bir ivme kazandıracak. Bu gelişme de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki kardeşlik ve iş birliği bağlarının daha da güçlenmesine yardımcı olacaktır.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu