Güney Kıbrıs

Based on this information, write a new short title in Turkish: Ebeveyn grubu, yeni cinsiyet yasası yasasında ‘cinsiyet akışkanlığı’ gündeminden korkuyor

According to this information, write a new article in Turkish: kyriacos'un klorakas'taki ortodoksi askerleri toplantısına katılan ana katılımcıları

Devlet okulları, en açık sözlü eleştirmenleri, aşırı sağcı bağımsız milletvekili Andreas Themistocleous tarafından teşvik edilen küçük bir ebeveyn grubu tarafından öfke ve protestolara yol açan cinsel eğitim sınıfları sunmaya hazır.

Geçen yılın sonunda onaylanan ve anayasaya uygunluğu konusundaki yazılı çekincelerine rağmen cumhurbaşkanı tarafından imzalanan yasa, 1 Eylül’de yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yürürlüğe giriyor. Cinsel eğitimin hem özel hem de devlet okullarının “her düzeyde ve her sınıfta” verilmesini şart koşuyor.

Yasaya muhalefet, “cinsiyet akışkanlığının” teşvik edilmesinin önünü açacağından ve geleneksel aile değerleri ile Hıristiyan inancını baltalayacağından korkan Themistocleous ve çoğunlukla dindar ebeveynlerden geldi. Yasama meclisindeki bir tartışma sırasında Themistocleous, “Çocuklara 64 cinsiyet olduğunu öğretecekler” demişti, böylece “Erkek olarak doğan Kostakis, sonra Marigoulla oldu.”

Kendilerine Pancyprian Protesto timi adını veren ebeveynler, Temmuz ayı sonunda Lefkoşa’nın Eleftheria meydanında düşük katılımlı bir protesto düzenleyerek çocuklarına mastürbasyon öğretilmesine ve “gey çiftlerin evlat edinip aile sahibi olmalarına izin verilmesine” karşı çıktıklarını dile getirdiler.

Ardından geçen ayın sonunda kendisine Yurttaş Girişimi Grubu adını veren bir grup tarafından eğitim bakanına, Meclis başkanına, Meclis eğitim komitesine ve parti liderlerine gönderilen bir mektup vardı. Doktorlar, avukatlar, öğretmenler, psikologlar, ilahiyatçılar, iş adamları ve genç çiftlerin de aralarında bulunduğu 400 kişinin imzaladığı bildirildi.

Girişim Grubu, eğitim bakanlığının web sitesinde listelenen konuları inceledikten sonra, birçok “cinsel sağlık konularına yapılan atıfların” “çocukların yaşına uygun olmadığını ve genellikle sınıfta işlenmesi için tehlikeli” olduğunu yazdı.

Mektupta, “Mastürbasyon, toplumsal cinsiyet klişelerinin tartışılması, çekirdek ailenin yapısökümü ve alternatif aile tiplerine göndermeler, biyolojik ve toplumsal cinsiyet arasındaki fark, çeşitli cinsel yönelimler, transseksüel kimlikle ilgili sorunlar bize büyük sıkıntı ve güvensizlik veriyor.”

Ağustos ayında Baf’taki Chlorakas’ta, kendilerine Ortodoksluğun Askerleri adını veren ve Facebook sayfasını cinsel eğitimin getirilmesine karşı kampanya yapmak için kullanan köktendinci bir Hıristiyan grup tarafından organize edilen ve daha geniş katılımlı bir protesto düzenlendi.

Ortodoks Askerler sayfası, cinsel eğitimin 2010’dan beri hem ilkokullarda hem de spor salonlarında müfredatın bir parçası olduğunu kabul ediyor. Lise müfredatının bir parçası değildi, ancak Eylül ayından itibaren yeni yasaya göre orada da öğretilecek – altı öğretim yılı içerisinde ders saatleri verilecektir.

Bunca yıldır kimse cinsel eğitime itiraz etmemişti, ancak itirazlar, varsayılan olarak yürürlüğe giren 2022 ‘bütüncül cinsel eğitim sağlayan yasa’ ile gündeme geldi.

geçen ay eleftheria meydanındaki protesto kyriacos'u öne çıkarın

Her şey, bir çocuk haklarını koruma grubunun, öğretmenlerin taciz veya şiddet mağduru çocuklara onlarla konuşarak ve yetkilileri uyararak yardım etmesine izin verecek bir yasa talep etmesiyle başladı. Eğitim bakanlığı daha sonra çocukların cinsel istismarı ve sömürüsüne ilişkin bir yasa tasarısı hazırlamaya çalıştı, ancak konu, kapsamını genişletmek isteyen Meclis insan hakları komitesinden milletvekilleri tarafından devralındı.

Bu, “cinselliğin gnostik, duygusal, fiziksel ve sosyal yönleriyle ilgili olarak müfredata dayalı olarak öğretme ve öğrenmeyi öngören ve ilkokul ve ortaokula devam eden çocuğu veya yetişkini donatmayı amaçlayan bütüncül cinsel eğitim yasasıyla sonuçlandı. seçimlerinin kendilerinin ve başkalarının refahını etkilediğinin farkında olmaları, haklarını anlamaları ve korunmalarını istemeleri için kendilerini güçlendirecek bilgi, beceri, tutum ve değerlere sahip kamu veya özel. Sorumluluk, güvenlik ve fikir birliği ile cinselliklerini anlayın ve tadını çıkarın…..”

Yasa, geleneksel olana alternatif cinsel tercihlerin teşvik edilmesi için yolu açık bırakıyor olarak görülüyordu. Yasaya karşı çıkanlar, ilgili makam ve kurumların Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Unesco’nun “öğretme temelinde” yönergelerine dayalı “eğitim programları ve aydınlanma dersleri uygulayacağını” söyleyen yasa hükmüne inanıyor. insan hakları” bu amaç içindi.

Endişeleri, DSÖ yönergelerinin, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin onayladığı ve yasa girişinde listelenmiş olan Avrupa Konseyi sözleşmelerinde olduğu gibi, cinsiyet kimliği ve cinsiyet akışkanlığı konularını gündeme getirebileceğidir.

Bir eğitim bakanlığı kaynağı, “Bu referanslar ve yükümlülükler dolaylıdır” dedi. “Milletvekilleri tarafından ağırlık vermek için takdime konulmuştur ama bu onların benimseneceği veya uygulanacağı anlamına gelmez.”

Dini gruplara mensup olmayan endişeli bir ebeveyn, Pazar Postası“pandemi sırasında diktalarını dünyaya empoze etme eğilimini gösteren DSÖ’ye muhtemelen güvenemeyiz.”

Bakanlığın okulda DSÖ ve Unesco yönergelerini uygulamayacağına dair ebeveynlere güvence vermenin eğitim bakanına düştüğünü hissetti. “Eğitim bakanlığı çıkıp, cinsiyet kimliğini cinsel eğitimin bir parçası olarak öğretme veya teşvik etme niyeti olmadığını açıkça belirtmeli.”

Eğitim bakanlığı “Mevcut ‘standart’ı tartışmak” konulu bir seminer düzenlemiştir ve temaları şu şekildedir: “her insanın çeşitliliği ve/veya benzersizliği olumlu bir şekilde teşvik edilir, kabul edilir ve onaylanır;” ve “Cinsiyet klişeleriyle savaşma çabası.”

Bu tür planların, çok gürültü çıkarsalar da, nüfusun çok küçük bir bölümünü oluşturan yasa karşıtlarını rahatlatması pek mümkün değil. Ve birçok milletvekilinin desteğini aldıklarını iddia etmelerine rağmen, yalnızca Themistocleous ve Elam üyeleri alenen yasaya karşı konuştular.

Themistocleous, ebeveynlerin her iki tarafı da duyabilmesi için eğitim bakanını konuyla ilgili bir TV tartışmasına davet ederek grubun sözcüsü oldu.

Themistocleous, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Bu dersin şekillendirildiği şekliyle tüm alçaklık, sinsilik, müstehcenlik, hiçbir şekilde öğrencilerin sözde kendini koruma çabası içinde gizlenemez veya gizlenemez.”

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu