Güney Kıbrıs

Based on this information, write a new short title in Turkish: İtfaiyeciler Koilani yangınının olduğu bölgede kalacak

According to this information, write a new article in Turkish:

Limasol ilçesine bağlı Koilani köyü yakınlarında çıkan yangın Cuma günü kontrol altına alındı, ancak havadan itfaiye ekipleri alevlenme ihtimaline karşı hazır durumda.

CyBC radyosunda konuşan topluluk lideri Kyriacos Kyriacou, yangının kundaklama olduğuna inandığını ifade ederek, yangının kısa bir süre içinde yaklaşık bir kilometre arayla iki yerde çıktığını belirtti.

Tarım Bakanı Petros Xenofontos’un adalet önüne çıkarılacağı sözünü veren fail(ler)in kimliğini belirlemek için soruşturmalar sürüyor. Çabalar, kundakçı(lar)ın Limasol bölgesinde daha önce çıkan yangınlarla herhangi bir şekilde bağlantılı olup olmadığının belirlenmesine odaklanıyor.

Perşembe günü erişilmesi zor bir bölgede gerçekleştirilen yangınla mücadele çalışmaları sırasında, ormancılık departmanına ait bir itfaiye aracı bir noktada çıkan yangınların arasında mahsur kaldı ve alevler aracın arkasını sardı.

Sürücü kaçmak isterken kazara 20 metre derinliğindeki bir dereye saptı ve içindeki personelle birlikte araç devrildi. Mürettebattan biri hafif yaralandı.

Operasyonlar sırasında iki itfaiyecinin de hafif yaralandığı bildirildi.

Bir noktada Trodos ormanına doğru yayılma tehlikesi taşıyan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınana kadar 1,5 kilometrekarelik çalılık ve bazı ekili alanlar yandı.

Toplamda 8 yangın söndürme uçağı ve 12 itfaiye aracı bölgeye sevk edilirken, Sivil Savunma birimi de 3 mobil savaş birimi ve Orman Dairesi itfaiye aracını gönderdi.

Çevredeki 8 konut tedbir amaçlı boşaltıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu