Güney Kıbrıs

Based on this information, write a new short title in Turkish: Kaymakamlı her yıl sanat ve topluluk festivaline ev sahipliği yapacak

According to this information, write a new article in Turkish: pame kaimakli fotoğraf kredisi ioanna economidou 2

Kaymaklı’nın eski mahallesi, Lefkoşa’nın büyüleyici ve sakin bir bölgesidir. Yüksek ahşap kapılı, yeşil avlulu evleri görülmeye değerdir ve kilise meydanı, halkın bir araya geldiği bir alandır. Eski Kaymaklı’nın farklı bir havası var, eski günlerdeki gibi ve mahallede birkaç sanatçı stüdyosu, dükkan ve meyhane olsa da, Lefkoşa’nın sakin, daha az ziyaret edilen bir bölgesi. Pame Kamakli festivalinin kalabalıkları mahalleye getirdiği Eylül ayındaki birkaç gün dışında.

Kelimenin tam anlamıyla Let’s Go Kaimakli olarak adlandırılan festival, kamusal alanları yeniden canlandırmak ve Kaimakli’yi öne çıkarmak için sanat ve kolektiviteyi kullanmayı amaçlayan yerel bir STK Urban Gorillas’ın girişimidir. 23 Eylül’de düzenlenen 2023 baskısı, eski hikayeleri ‘aydınlatmayı’ ve geleneksel mekanlarda yazılacak yeni anlatıların katalizörü olmayı amaçlıyor.

Organizatörler, “Anlatılara yeniden ışık tutarak veya onlara ilk kez kaydedilme fırsatı vererek” diyorlar, “festival, mahallede yaşayan çeşitli marjinalize edilmiş sosyal grupların dahil edilmesine ve bağlantıya yeni bir yaklaşım sağlayacaktır. yaşlılar, göçmenler ve diğer türler gibi farklı sosyal gruplar arasında.

“Festival, yeni ve eski hikayelerin, performansların, ses, sanatsal ve görsel enstalasyonların ışık, gölge ve multimedya kullanılarak sunulacağı yürüyüş etkinlikleriyle gelişecek. Işık ve karanlık, manzaraları yeniden şekillendirecek ve uzak ve yakın yerlerden gelen anıları ve sesleri uyandırarak farklı dünyaları ve farklı yaş, milliyet vb. , yeni gerçeklikler, yeni bir ışık altında tanıdık kamusal, özel ve ara alan ve koşulları etkinleştirirken, ilişkileri kabul etmek ve inşa etmek.

Henüz duyurulmayan etkileşimli bir günlük program aracılığıyla, 2023 baskısının hedefi kapsayıcılıktır. Bu haliyle, yaşlı, genç, yerel halk ve ziyaretçilerin Kaimaklı’nın parke taşlı sokaklarında ortak bir zemin bulabilecekleri kolektif hafıza kavramlarını ve çoklu yer ve deneyim okumalarını müzakere eder.

 

Hadi Kaymakamlıya Gidelim

İnteraktif atölyeler, yürüyüşler, turlar ve kentsel enstalasyonlarla sanat festivali. Urban Gorillas tarafından organize edildi. 23 Eylül. Kaymaklı mahallesi, Lefkoşa. www.urbangorillas.org

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu