Güney Kıbrıs

Based on this information, write a new short title in Turkish: Ombudswoman, askeri okullara giriş sınavlarıyla ilgili şikayeti araştırıyor

According to this information, write a new article in Turkish:

Ombudswoman Maria Stylianou Lottides, Yunan askeri okullarının ön giriş sınavlarının geçme notunda yapılan ve onlarca başarısız adayın bir pozisyon için rekabet etmesine izin veren son dakika düzenlemesi hakkındaki şikayeti araştırıyor.

Şikayetçiler, Yunanistan’da askeri okullara girmek için yapılan ön sınavların bir parçası olan psikometrik testin tamamlanmasının ardından geçme notunun keyfi olarak değiştirildiğini bildirdiler.

Philenews’in bildirdiğine göre, bu, testi geçemeyen yaklaşık 65 adayın daha sonra başarılı sayıldığı ve 2023-2024 yılı için askeri okullara girme şansı olduğu anlamına geliyordu.

Şikayeti aldıktan sonra insan hakları komiseri, savunma bakanlığına konuyla ilgili tutumunu sordu.

Kıbrıs’tan toplamda 100 kişi Yunan askeri okullarına gitmek üzere seçilir. Bunlardan 32’si Evelpidon gibi subay okulları, geri kalan 68’i ise daimi astsubay okullarıdır (Ordu, Deniz ve Hava Kuvvetleri).

Edinilen bilgiye göre, başlangıçta 126 kişi geçmişti ve bu kişiler daha sonra yazılı sınavlara (Pancyprian) da gireceklerdi. Ancak geçme notunun değişmesiyle başarılı olan aday sayısı 191’e yükseldi.

Ön sınavlar üç aşamaya ayrılır ve Mart ayının sonundan Nisan ayının son on gününe kadar yapılır. Adaylar sertifika üretmenin yanı sıra bir sağlık muayenesi, iki fiziksel uygunluk testi ve üç psikometrik teste tabi tutulur.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu