Yaşam

Based on this information, write a new short title in Turkish: Özel Harekat Nasıl Olunur? Özel Harekat Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Özel Harekat Olma Şartları Nelerdir?

According to this information, write a new article in Turkish:





Özel Harekat Nasıl Olunur? Özel Harekat Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Özel Harekat Olma Şartları Nelerdir?










 Özel Harekat Nasıl Olunur? 

 Polis Özel Harekat mesleğine sahip olabilmek için belli başlı şartların ve prosedürlerin yerine getirilmesi gerekir. Aynı zamanda adayların öncelikle Polis Eğitim Merkezi’nde eğitim almaları gerekir. Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, melek eğitimi alırken özel harekat polisi olmak istediğini tercihleri içine ekleyebilirler.

 Polis olarak mesleğini icra etmek isteyen kişiler ise, PÖH olmak için bir başvuru yapabilirler. Aynı zamanda 671 sayılı kanun hükmünde kararname ile birlikte polisler de özel harekat polisi de olabilirler.

 Özel Harekat Polisi olabilmek için mülakat sınavının ve fizik sınavının da başarı ile geçilmesi gerekir. POMEM fiziki yeterlilik sınavında lastikten geçme, sıçrama, engel ve ağırlık taşıma etabı da bulunur.

 Özel Harekat Olmak için Gerekenler Nelerdir? 

 PÖH olarak görev yapabilmek için gerekenler konusunda başta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı da söz konusudur. Lise mezunu olan özel harekat polisi adayları için de Polis Özel Harekat başvuruları yılın belli başlı dönemlerinde yapılır.

 Duyurular sonucunda gerçekleşen bazı alımlar, Polis Özel Harekat mesleği şartlarını üzerinde taşıyan kişilerin başvuruları için yol gösterici özelliği taşır. Aynı zamanda polis olarak görev yapan kişilerin gerekli şartları taşıması durumunda PÖH olabilme imkanı da bulunur. PÖH olmak isteyen kişilerin zorlu çalışma koşullarına dirençli olması da oldukça önemlidir.

 Özel Harekat Olma Şartları Nelerdir?

 Polis Özel Harekat Polisi olabilmek için gerekli olan belli başlı şartlar ise şu şekilde sıralanabilir:

PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28’dir.

PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir. Aynı zamanda bu boy oranına sahip olan erkek ve kadınların uygun bir vücut kitle endeksine sahip olması gerekir.

Silah kullanma ya da silah taşımakla ilgili bir engel taşımamak gerekir.

Adayın kendisinin ve ailesinden herhangi birinin eylemleri ve terör örgütü ile bir ilişkisinin bulunmaması şartı vardır.

Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması 

Emniyet Teşkilatı ise, Sağlık Yönetmeliğinde yer alan bütün şartları taşıması çok önemlidir.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığı işe ilgili herhangi bir tedavi görülmemiş olunmamalıdır.

Kurumsal bazı haklarla ilgili bir olumsuzluk bulunmaması ve herhangi bir kuruma karşı tanzimat borcu olmaması gerekir.

Bütün bunların yanında başvuru yapan kişilerin herhangi bir parti kuruluşuna da üye olmamaları ve özel harekat polisi olabilmek için gerekli şartları da sağlaması gerekir.



PÖH Nasıl Olunur? Polis Özel Harekat Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? PÖH Olma Şartları Nelerdir?

PÖH Nasıl Olunur? Polis Özel Harekat Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? PÖH Olma Şartları Nelerdir?




Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu