Sağlık

Bebeklerde burun tıkanıklığına ne iyi gelir? Bebeklerde burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığına iyi gelen şeyler

Genellikle kış aylarında bebeklerde sıklıkla karşılaşılan durumlardan birisi de burun tıkanıklığıdır. Bebeklerde yetişkinlere göre daha dar olan burun kanallarının kolayca kuruması tıkanmalara sebep olmaktadır. Bu urum endişeli bir durum değildir.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

Yeni doğan bebeklerde sıklıkla görülen burun tıkanıklığı için başvurulan yöntemler tuzlu su, nem oranı, yastığın düz olması ve burun aspiratörleridir. Ayrıca geniz eti bebeklerde burun tıkanıklığına da sebep olabilir. Bebeklerde burun tıkanıklığına en iyi gelen şeylerden birisi tuzlu sudur. Tuzlu su çözeltili olan burun spreyleri bebekler için burun tıkanıklığına iyi gelmektedir.

Bunun dışında burnu tıkalı bebeklerde geniz dolma ihtimali bulunmaktadır. Burun akıntısının genzine dolmasını engellemek için bebeklerin başının altına hafif bir şekilde yastığı kaldıracak bir yastık daha konulabilir.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Bebeklerde burun tıkanıklığı oldukça zor bir durumdur. Nefes almakta zorlanan ve tıkanıklık nedeniyle sürekli mutsuz ve huzursuz olan bebekler büyük sıkıntı yaşarlar. Bu durumda anneleri oldukça endişelendirmektedir.

Bebeklerdeki burun tıkanıklığını geçirmek için serum fizyolojik burun spreyleri oldukça iyi bir çözümdür. Serum fizyolojik bebeklerin burunlarının temizlenmesi bebekleri dolayısıyla anneleri de oldukça rahatlatacaktır.

Burun tıkanıklığı olan bebeklerin sık sık emzirilmesi gerekir. Özellikle ılık banyolar bebeklerdeki mukusun atılmasına yardımcı olabilir. Ayrıca burun tıkanıklığı nasıl geçer şeklindeki sorulara bazen cerrahi çözümler de uygulanmaktadır. Tıkanıklığa sebep olan duruma yönelik muayene ve test sonuçlarında cerrahi bir müdahaleye karar verilmiş ise uzman doktor tarafından bu cerrahi işlemi yapılmalıdır.

Burun Tıkanıklığına İyi Gelen Şeyler

Bebeklerde burun tıkanıklığını azaltmak için evlerde uygulanacak pek çok yöntem bulunmaktadır. Bebeklerde uygulanacak doğal yöntemler şunlardır:
– Tuzlu su bebeklerdeki burun tıkanıklığını çözer ve doğal tuz solüsyonu özelliği göstermektedir.
– Burun spreyleri ile bebeklerin burun içerisindeki tıkanıklığa sebep olan mukus dışarı atılır.
– Buhar bebeklerin burnu tıkayan mukusun gevşemesine yardımcı olur.
– Burun aspiratörleri bebeğin burnundaki fazla mukusun çekilmesine ve solunumun rahatlamasına yardımcı olur.
– Genzi dolan ve burun tıkanıklığı oluşan bebeklerin yastıklarının biraz daha yüksek olması geniz akıntısını engeller.

Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılır?

Bebekler derdini anlatamadığı için genellikle burun tıkanıklığını annelerin anlaması gerekir. Bu gibi durumlarda bebeklerde ciddi değişimler oluşur. Özellikle bebekler ağızdan nefes alıyor ise burnu tıkalı olabilir. Bunun dışında burnu tıkalı bebekler genellikle hırıltılı nefes alırlar. Diğer belirtiler ise şunlardır:

– Bebeklerde görülen iştahsızlık veya meme reddi

– Gaz sancısı

– Sık sık uyanma ve huzursuzluk

– Uyurken horlamaya yakın sesler çıkarma

Burun Tıkanıklığı Hangi Sorunları Doğurur?

Bebeklerdeki burun tıkanıklığı yüksek miktarda mukusun üretilmesi sonucu oluşmaktadır. Bu durum bebeklerde pek çok yönden sorun oluşturmaktadır. Burun tıkanıklığının bebeklerde yaratacak sorunlar şunlardır:

– Burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bebekler yeteri kadar beslenemez. Böylece huzursuz ve mutsuz olur. Bu da sürekli ağlamasına sebep olabilir.

– Uyku bölünmesi ve uykuya geçişte zorluklar yaşayabilir.

– Bebekler beslenme sırasında tıkanıklıktan dolayı nefes alamadığı için hava yutabilir. Bu da bebeklerde çok sık karşılaşılan gaz sancısına sebep olur.

– Tıkanıklık giderilmediği taktirde orta kulak iltihabı enfeksiyonuna dönüşebilir. Bu nedenle bebeklerin burnu tıkandığında gerekli önlemlerin alınması, geçmediği taktirde de mutlaka bir çocuk doktoruna götürülmesi gerekmektedir.

Tıkalı Burun Nasıl Açılır? Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Tıkalı Burun Nasıl Açılır? Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Gece terörü neden olur? Bebeklerde gece terörü önlemenin yolları! Bu yöntemler uyku terörünü geçiriyor!

Gece terörü neden olur? Bebeklerde gece terörü önlemenin yolları! Bu yöntemler uyku terörünü geçiriyor!

 

Pools Plus Cyprus


>Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu