Türk Dünyası

Belçika Bakanı, Macaristan’ın AB Dönem Başkanlığı Öncesi Madde 7’yi Silah Olarak Kullanmaya Devam Ediyor

Belçika Dışişleri ve Genel İşler Bakanı Hadja Lahbib, Macaristan’ın AB Dönem Başkanlığı Öncesinde Madde 7’yi Silah Olarak Kullanmaya Devam Ediyor

Belçika Dışişleri ve Genel İşler Bakanı Hadja Lahbib, Lüksemburg’da yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin temel değerlerini tehlikeye attığı için Macaristan’a yönelik yedinci kez incelenen 7. madde işlemlerini sonlandırmak için gerekli reformları uygulamada maalesef başarısız olduğunu söyledi. Belçika Başbakanı Lahbib, 30 Haziran’a kadar altı aylık Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı’nı yürüttüğü için üye devletlerin genel AB işleri bakanları toplantısından önce yaptığı açıklamalarında, Macaristan’ın durumuyla ilgili 7. madde işlemleri üzerine Konsey’in yedinci kez tartıştığı günü işaret etti. Bu ayın başlarında, Macaristan’ın Avrupa Birliği Konseyi’ndeki oy hakkının elinden alınması çağrısında da bulunan Lahbib, Macaristan’ın hala hukukun üstünlüğü, azınlık hakları ve yargı bağımsızlığına olan sürekli saygısızlığı nedeniyle tekrar incelenmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Ardından, Avrupa Birliği Anayasal İşler ve Dış Değerler Komiseri Vera Jourová’nın gelişiyle, Macaristan’a karşı devam eden 7. madde işlemi kapsamında özellikle medya, akademik özgürlük, dernek özgürlüğü ve olağanüstü icraat yönetimi konularında bir dizi alanı izlemeye devam edeceklerini belirtti. Komiser Jourová, önümüzdeki hafta başlayacak dönüşümlü başkanlığın, Macaristan’ın tarafsız ve görevlerini yerine getirebilme yeteneğini göstermesi açısından hayati olduğunu vurguladı.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu