Son Dakika

Biden Kanada Federal Parlamentosuna hitap etti


ABD Başkanı Joe Biden, resmi ziyarette bulunduğu başkent Ottowa’daki Kanada Federal Parlamentosunda kendisini uzun süre alkışlarla karşılayan milletvekillerine hitap etti.


ABD ve Kanada’nın “aynı kalbi paylaşan iki ülke” olduğunu söyleyen Biden, iki ülke arasındaki ortak tarih ve değerlere vurgu yaptı.


Kanada’nın çok önemli bir ortak olduğunu belirten Biden, Kanada halkının her zaman ABD’ye güvenebileceğini kaydetti.


Biden, iki ülkenin küresel zorluklar karşısında da beraber hareket ettiğini, geleceklerini de beraber inşa edeceklerini söyledi.


Ukrayna’ya destek olma çağrısı


ABD’de Enflasyonu Düşürme Yasası başta olmak üzere ekonomi alanında hayata geçirdiği politikalardan bahseden Biden, temiz enerji, elektrikli araçlar gibi bir dizi ekonomik alanda Kanada ile yaptıkları anlaşmalara işaret etti. Biden, “Kanada, dünyanın temiz enerji geleceği için gerekli olan büyük miktarlarda kritik minerallere sahip.” dedi.


ABD Başkanı, Rusya-Ukrayna savaşına da değinerek, Ukraynalıların verdiği mücadeleyi övdü. Rusya’nın Ukrayna’da insanlık suçu işlediğini vurgulayan Biden, Ukrayna’ya destek olmaya devam etme çağrısında bulundu.


Biden, ABD ve Kanada’nın NATO’ya yaptıkları katkının da öneminin altını çizerek, diğer yandan iki ülkenin Asya-Pasifik’te de etkin olduğunu ve açık, özgür, müreffeh bir Asya-Pasifik’i teşvik ettiklerini savundu.


Kanada ile Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığının (NORAD) modernizasyonunu da sağlayacaklarını kaydeden Biden, Haiti’deki istikrar için de birlikte çalışacaklarını aktardı.


İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu


Biden, yasa dışı göçün önlenmesi için de Kanada ile ortak adımlar attıklarını belirterek, iki ülkenin ayrıca uyuşturucu ile mücadelede küresel bir koalisyona liderlik edeceğini söyledi.


Bunların yanı sıra Biden, ABD ile Kanada’nın “Ay’a birlikte döneceklerini” kaydederek, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) yakında, Artemis II programı çerçevesinde üç Amerikalı ve bir Kanadalıdan oluşan mürettebattaki astronotların isimlerini açıklayacağını duyurdu.


Kanada Başbakanı Justin Trudeau da küresel olarak zorlu dönemden geçilen bu dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.


Ukrayna’ya verilen destek, ekonomi ve savunma ilişkileri, iklim krizi gibi konularda ABD-Kanada işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Trudeau, demokrasi gibi iki ülkenin paylaştığı ortak değerlere işaret etti.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

On March 23, US President Joe Biden addressed the Canadian federal parliament in a video conference call. This marked the first time in history that a sitting US president has addressed the Canadian parliament in this manner, and it is seen as a testament to the strong relationship between the two countries.

Biden’s speech focused heavily on the need for closer cooperation between the US and Canada on a range of issues, including climate change, trade, and national security. He praised the two countries for their long history of working together, calling the relationship “one of the strongest and most important partnerships in the world.”

Biden also took the opportunity to highlight his administration’s commitment to working with Canada on key issues, including fighting the COVID-19 pandemic and combatting climate change. He praised Canada for its leadership on climate change, noting that the country had been instrumental in pushing for the Paris climate agreement and had committed to reaching net-zero emissions by 2050.

The speech was well-received by Canadian politicians from all parties, with Prime Minister Justin Trudeau calling it a “powerful message of friendship and partnership.” Trudeau also noted that the two countries need to work together to rebuild the North American economy and address issues such as inequality and racial justice.

Overall, Biden’s address to the Canadian parliament was an important moment in the US-Canada relationship. It demonstrated the strong bonds between the two countries and the importance of cooperation in addressing some of the world’s most pressing issues. With the Biden administration committed to strengthening ties with Canada, we can expect to see continued collaboration and partnership in the years to come.

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu