Türk Dünyası

Biden yönetiminden Macar hükümetine endişeli uyarı – Türk Haber Dünyası – OpenAI destekli Türk ve Dünya Haberleri

ABD ve Biden Yönetimi, Macar Hükümetinin “Millet Egemenliğini Savunma Yasası”nın uygulanmasından derin endişe duyuyor. Bu hafta kurulan “Egemenlik Koruma Ofisi”nin sivil toplum ve bağımsız medya kuruluşlarının faaliyetlerini hedef almak için attığı aşırı önlemlerden dolayı endişeleniyor. Macar Hükümetinin bağımsız kuruluşları taciz etmeye, gözdağı vermeye ve cezalandırmaya çalışması, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik yönetim ilkelerine aykırıdır. Bu yasa, bu kuruluşun kendi vatandaşlarının insan hakları ve temel özgürlüklerini hedeflemesine hiçbir sınır getirmiyor ve bu kuruluşla işbirliği yapan herhangi bir ülkeyi, işletmeyi veya bireyi riske atıyor. ABD, bu anti-demokratik önlemlere karşı sivil toplum kuruluşlarının ve medya özgürlüğünün korunması için mücadelesine devam edecek.

Biden Yönetimi, Sovereignty Protection Office’yi birçok kez eleştirdi. Index.hu’ya göre, Sovereignty Protection Office, iki Macar kuruluşunu inceledi. Birincisi Şeffaflık Uluslararası. Diğeri ise Şeffaflık Uluslararası ile işbirliği yapan Átlátszó medya kuruluşu. İlk kuruluş, Sovereignty Protection Office’in kurulmasını anayasaya aykırı olarak gördü ve Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Office, 62 soru gönderdi ve cevaplar için 30 gün verdi.

Budapeşte’deki ABD Büyükelçisi David Pressman, ofisi birkaç kez eleştirdi. 23 Haziran’da, Pressman’ın rezidansında düzenlenen bir Pride pikniğinde, Sovereignty Protection Office’İ Putin rejiminin anti-demokratik yasalarına benzetti.

ABD’nin Budapeşte Büyükelçisi David Pressman, Sovereignty Protection Ofisi’ni birkaç kez eleştirdi. Ofis, 23 Haziran’da Pressman’ın rezidansında düzenlenen bir Pride pikniğinde Putin rejiminin anti-demokratik yasalarına benzetti.

Bu haber, ACM Cyprus tarafından OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu