Dünya

BioNTech, aşı gelirlerinde bu yıl yüzde 70 düşüş öngördü


BioNTech, Ekim-Aralık 2022 ve bu yıla ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu.


Buna göre, şirketin 2022’nin son çeyreğindeki net karı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28 düşerek 2,28 milyar euroya geriledi. BioNTech, Ekim-Aralık 2021’de 3,16 milyar euro kar açıklamıştı.


Şirketin gelirleri, son çeyrekte 2021’in aynı dönemine göre yüzde 22 azalarak 4,3 milyar euroya indi. BioNTech, 2021’in son çeyreğinde 5,53 milyar euro gelir elde etmişti.


Şirketin 2022’deki net karı, net gelirlerindeki azalışla 9,4 milyar euroya geriledi. BioNTech, 2021’de 10,3 milyar euro kar açıklamıştı.


BioNTech’in 2021’de 18,97 milyareuro olan toplam gelirleri geçen yıl 17,31 milyar euroya gerilerken, hisse başına karı da 39,63 eurodan 37,77 euroya indi.


BioNTech, geçen yıl 550 milyonu Omicron varyantına uyarlanmış aşı olmak üzere 2 milyar doz COVID-19 aşısı satışı yaptı.


COVDI-19 aşılarından elde edilen gelirin 2023’te yüzde 70’ten düşüşle yaklaşık 5 milyar euroya gerileyeceğini öngören şirket, büyük çoğunluğu koronavirüs aşılarından olmak üzere 2021’de 19 milyar euro ve 2022’de 17 milyar euro gelir elde etmişti.


Geçen yıl 1,54 milyar euro olan şirketin AR-GE harcamaları, bu yıl 2,6 milyar euroya çıkacak.


17 Mart’a kadar 1,3 milyar dolar değerinde hisse geri alımı yapan BioNTech, bu yıl 500 milyon dolara kadar yeni hisse geri alımı planladığını da açıkladı.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

BioNTech, m-RNA tabanlı COVID-19 aşısı ile dünya genelinde büyük bir başarı elde etti. Ancak, şirketin aşı satışlarına ilişkin öngörüleri, yatırımcılar ve endüstri analistleri tarafından hayal kırıklığı yarattı.

BioNTech, 2022 yılı için aşı satışlarındaki tahmini ciroyu 2021’deki rakamlarının yüzde 70 altında belirledi. Şirketin başkanı Ugur Sahin, “COVID-19 salgını dünya genelinde yavaşlamaya başladığından, aşının satışlarında beklediğimiz büyüme seviyelerine ulaşamayacağız” dedi.

BioNTech, Pfizer’in ortaklığıyla geliştirilen COVID-19 aşısı ile yüz milyarlarca dolar kazanmayı umuyordu. Ancak, yüksek bir aşı tedarikinin ardından, dünya genelinde pek çok ülke nüfusunun büyük bir kısmını aşıladı.

BioNTech’in aşı satış öngörüsü birçok yatırımcıyı ve endüstri analistini hayal kırıklığına uğrattı. Şirketin hisse fiyatları, bu öngörünün sonrasında düştü.

Öte yandan, BioNTech’in aşı ve gen tedavileri üzerindeki çalışmalarına yoğunlaşması ve ürün yelpazesini açması, şirketin geleceği için umutlu beklentiler yaratıyor. BioNTech, kanser ve diğer hastalıkların tedavisinde m-RNA tabanlı terapiler geliştirmeye yönelik çalışmalarına odaklanıyor. Şirket aynı zamanda COVID-19 aşısının varyantlara karşı etkililiğini artırmak için de çalışmalar yürütüyor.

BioNTech, m-RNA tabanlı aşı ve tedavilerde lider konumda ve gelecekte de bu alanda büyük bir çıkış yapmayı hedefliyor. Şirket, yüksek kalitede bilimsel çalışmaları ve yenilikçi ürünleriyle endüstride öncü bir oyuncu olarak kalmaya devam edebilir.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu