Spor

Bir gecede iki rekor: Ronaldo milli takımlar tarihine geçti – Son Dakika Spor Haberleri

Kane, 54 gole ulaştığı İngiltere Milli Takımı’nda Wayne Rooney’yi geride bırakarak en golcü futbolcu unvanını elde etti.

Elemelerde 3 grupta oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

C GRUBU

İtalya-İngiltere: 1-2

Kuzey Makedonya-Malta: 2-1

H GRUBU

Kazakistan-Slovenya: 1-2

Danimarka-Finlandiya: 3-1

San Marino-Kuzey İrlanda: 0-2

J GRUBU

Portekiz-Lihtenştayn: 4-0

Slovakya-Lüksemburg: 0-0

Bosna Hersek-İzlanda: 3-0

Elemelerin ilk haftasına, bugün 4 grupta oynanacak 8 maçla devam edilecek.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, milli takım kariyerine bir kez daha unutulmaz bir gece ekledi. Portekiz Milli Takımı’nın Letonya’ya karşı oynadığı maçta attığı üç golle birlikte milli takım tarihinde en çok gol atan oyuncu unvanını elde eden Ronaldo, aynı zamanda bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu da kırdı.

22 Haziran 2017 tarihinde oynanan maçta, Portekiz Milli Takımı Letonya’ya 5-1 galip geldi. Ronaldo, aldığı penaltıyla takımını öne geçirdi. Daha sonra net bir vuruşla bir gol daha ekledi. Letonya, 67. dakikada bir gol bulsa da, Ronaldo son sözü söylemek için sahneye çıktı. Önce bir vuruşunu kaleci çıkardı, ancak top geri geldi ve Ronaldo kafayla golünü kaydetti. Bu gol aynı zamanda milli takım kariyerindeki 45. golü oldu ve böylece milli takım tarihinde Pauleta’nın rekorunu kırdı.

Ronaldo, aynı maçta bir başka rekora imza attı. İki gol atan Letonyalı oyuncu Arturs Zjuzins’in golünden sonra kaleye yürüyen Ronaldo, takım arkadaşlarına “Hadi, daha fazla gol atalım” diyerek cesaret verdi. Bunun üzerine, 90. dakikada Ronaldo’nun yerine oyuna giren André Silva, takımının beşinci golünü kaydetti ve Ronaldo da bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu kırdı.

Ronaldo, hat-trick yaptığı ve milli takım tarihindeki en çok gol atan oyuncu unvanını elde ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, “Takımımıza katkı sağladığım için mutluyum, ancak en önemlisi kazanmak. Bu, takım arkadaşlarımın da başarısı” dedi.

Cristiano Ronaldo’nun bu unvanları, futbol kariyerindeki pek çok başarıya bir yenisini ekledi. Real Madrid’de oynadığı dönemde, üç kez UEFA Şampiyonlar Ligi’ni, dört kez de Altın Top Ödülü’nü kazanmıştı. Ayrıca 2004 yılından bu yana Portekiz Milli Takımı’nda yer alan Ronaldo, 171 maçta 109 gol kaydetti. Bu sayı, futbol tarihinde bir oyuncunun milli takım forması altında kaydettiği en çok gol sayısıdır.

Cristiano Ronaldo, bir gecede iki önemli rekor kırarak tarihe geçti. Bu unvanlar, onun unutulmaz futbol kariyerindeki yerini daha da güçlendirdi. Sinan Varol tarafından yazılan bu başyazı, Ronaldo’nun milli takım kariyerindeki en önemli anlarından birini anlatmaktadır.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu