Ekonomi

Bitcoin (BTC), Wall Street açılış öncesi 25.000 dolardan yine ret aldı

Yeni yıl ile birlikte muazzam yükselişlere imza atan Bitcoin (BTC), son bir haftadır yatay bantta seyretmeye devam ediyor.  

2023 yılına girmemizden bu yana Bitcoin fiyatı yüzde 52 değer kazandı ve 25.000 dolar seviyelerine kadar dayandı. BTC, bu fiyat hareketlenmesiyle birlikte son altı ayın en yüksek seviyelerine çıkmış oldu. Ne var ki Bitcoin, son bir haftadır 25.000 dolar seviyesinin kırılımını gerçekleştiremiyor. 

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bitcoin (BTC), Wall Street açılış öncesi huzursuz 

Piyasa değeri bakımından kripto piyasasındaki en büyük kripto para birimi Bitcoin, Wall Street borsalarının açılışı öncesi birtakım huzursuz davranışlarda da bulunuyor.  

BTC/USD çiftinin 1 saatlik grafiğine bakıldığında ise direnç seviyesinin kırılımını gerçekleştiremedi ve 24.750 doların altına düşerek, tüm hafta sonu boyunca yatay bantta seyretti. 

Wall Street, 20 Şubat’ta tatildeyken, Bitcoin fiyatı volatil bir hafta sonu geçirdi. 

Coinglass verileri ise BTC/USD paritesinin volatil hareketlenmelerde bulunmasını hem short hem de long pozisyon işlemlerinin neredeyse birbirine yakın bir şekilde açılmasına bağladı. 

BTC likidasyon grafiği. Kaynak: Coinglass

Sosyal medyada oldukça popüler bir yatırımcı olan Daan Crypto Trades, satılmak için bekletilen 2.500 adet BTC’nin 24.800 ila 25.300 dolar arasında bir yığılma olduğunun altını çizdi. 

Daan Crypto Trades, ayrıca Bitcoin fiyatındaki volatilitenin üç ayrı sebepten oluşabileceğini söyledi. 

“Üç nedenden dolayı olabilir: 1) Gerçek satış emirleri. 2) Siparişleri çekmeden veya daha sonra satın almadan önce doldurmak için fiyatı bastırma emirleri. 3) Fiyatı düşürme emri.”

BTC/USDT sipariş defteri verileri (Binance). Kaynak: Daan Crypto Trades/ Twitter

Öte yandan zincir üstü analiz platformu CryptoQuant ise Bitcoin’in yükselişe geçmeden önce bir miktar geri çekilebileceğini öngördü. 

CryptoQuant, BTC’nin şu anda 25.000 dolarda yaptığı hareketleri, Temmuz 2021’de 31.000 dolarda yaptığı hareketlere benzettiğinin de altını çizdi. 

BTC/USD açıklamalı grafik. Kaynak: Venturefounder/ Twitter

Son olarak CryptoQuant, makroekonomik olayların ise Bitcoin ve kriptoyu daha geniş bir şekilde zayıflatabileceği düşünüldüğünü söyledi. 

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu