Ekonomi

Bitcoin (BTC) yatırımcıları bu iki seviye için savaşıyor!

Bitcoin (BTC) yeni yılın ilk ayında muazzam yükselişlere imza attı. Ocak ayında neredeyse tam bir ay boyunca yüzde 45’e yakın değer kazanan Bitcoin, piyasadaki makroekonomik konumundan kurtulmak için iki seviyeye odaklanmış durumda.  

Bitcoin şu anda tam olarak, tabiri caizse ya batacak ya da çıkacak olduğu seviyelerde işlem görmeye devam ediyor. Bilindiği üzere BTC uzun bir aranın ardından ilk defa ocak ayında 24.000 dolar seviyelerine kadar yükseldi. 

Ne var ki Bitcoin’in sorunsuz bir şekilde engelleri tek tek aşması, kripto topluluğunu sevince boğarken bir yandan da endişelendirmeye devam etti. Pek çok yatırımcı BTC fiyatının, gerçekleştirdiği yüksek performansın ardından büyük bir düzeltme aşamasına girmesini bekliyordu. 

Bilindiği üzere ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) faiz oranlarına ilişkin nihai açıklama geldi. Fed, Şubat 2023 faiz kararını 25 baz puan olarak açıkladı.  

Bunun üzerine Bitcoin fiyatı, kısa bir süre 23.000 dolar seviyesinin altına gerilediyse de tekrar 23.000 doların üzerinde çıkmayı başardı.  

Bitcoin, bu iki seviye için hazırlık yapıyor 

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators, Bitcoin’deki yükselişlerin devam edebilmesi için, 2022’nin güçlü iki direnç seviyesini geride bırakması gerektiğini belirtti. 

Bu iki önemli seviye ise 50 ve 200 haftalık hareketli ortalamaların yer aldığı seviyeler olarak karşımıza çıkıyor. Ne var ki Bitcoin’in yükselişine pozisyon açan boğalar, bahsi geçen iki hareketli ortalamanın yer aldığı seviyeleri test etmeyi henüz başarmış değil.  

50 haftalık ve 200 haftalık hareketli ortalamaların yer aldıkları seviyelere bakacak olursak; sırasıyla 25.345 dolar ve 24,837 dolar olarak karşımıza çıkıyor. 

Öte yandan aşağıdaki tabloda da gösterildiği üzere, 50 haftalık hareketli ortalama 200 haftalık hareketli ortalamayı aşağı yönlü olarak kesmek üzere. Bu durumu ise kripto piyasasındaki uzmanlar, ölüm kesişimi olarak nitelendiriyor. 

Bitcoin grafiğindeki ölüm kesişiminin gerçekleştiği senaryoda ise uzmanlar, kısa vadede kripto piyasası adına dezavantaj oluşabileceğini düşünüyor. 

BTC/USD 11 haftalık grafik (Bitstamp) 50 ve 200 haftalık hareketli ortalamalar. Kaynak: TradingView

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu