Ekonomi

Bitcoin fiyatı, 28 bin doların üstüne çıktı!

Bitcoin (BTC), 29 Mart’ta 28 bin dolar seviyesine geri döndü ve Bitcoin’in son hareketi, kripto piyasasını son beş günün en yüksek seviyesine taşıdı.

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bitcoin Binance düşüşünü tersine çevirirken BTC likidasyonları artıyor

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler BTC/USD’nin Bitstamp’ta 28.159 dolara ulaştığını gösterdi.

Ani yükseliş, direnci ortadan kaldırmak ve daha yüksek seviyelerin geri dönmesine izin vermek için bir grup short pozisyonun “blown out” olduğu borsaların izniyle geldi.

Analist Skew‘in de belirttiği gibi, bu short’lar Bitcoin’in önceki hareketlerinden kalmıştı ve yaklaşık 1.500 BTC değerindeydi.

“Görünüşe göre önceki sıçrama yoğun bir şekilde kısaltıldı ve bu short’lar patladı,” eşlik eden yorumun bir kısmı belirtildi.

Bitcoin değişim verileri özet grafiği. Kaynak: Skew/ Twitter

Analiz kaynağı Coinglass’a göre, 29 Mart için toplam BTC kısa likidasyonları yazım sırasında yaklaşık 20 milyon dolardı.

Bitcoin likidasyon grafiği. Kaynak: Coinglass

Kaynak Malzeme Göstergelerinin izlenmesi, Binance spot emir defterinde ilave değişiklikler kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri’nden 31 Mart’ta açıklanacak makroekonomik veriler öncesinde, trader’ların aşağı yönün tekrar devreye girmesi halinde potansiyel alım fırsatlarına hazırlandığı görüldü.

“Bu arada fiyat pump’lanıyor. Eğer boğalar 28 bin doları aşmadan önce momentumlarını kaybederse, işler kızışabilir,” yorumunda bulundu.

Bitcoin 30.000 dolardan önce “ciddi likidite talebiyle” karşı karşıya

Böylece BTC fiyat hareketi, en büyük kripto borsası Binance’in ABD’li düzenleyiciler tarafından hedef alındığı haberinin yol açtığı kayıpların izlerini etkili bir şekilde sildi. Daha önce, konsensüs, BTC/USD için daha düşük destek seviyelerini test etmek için bir geri dönüşü tercih ediyordu, bu esas olarak 200 haftalık hareketli ortalamaya 25.500 dolar civarında odaklanıyordu.

BTC/USD 200MA ile 1 haftalık mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bu arada Skew, kısa vadeli yukarı yönlü hareketin devam etmesi için boğaların ciddi bir alım gücü toplaması gerektiğini kabul etti.

“28 bin dolar & 30 bin dolar arasındaki likiditeyi sormak, burayı zorlamak için bazı büyük piyasa satın alımlarına ihtiyaç duyacaktır,” dedi.

Burada ifade edilen görüş, düşünce ve fikirler yalnızca yazarlara aittir ve Cointelegraph’ın görüş ve fikirlerini yansıtmak ya da temsil etmek zorunda değildir.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: Cointelegraph

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Bitcoin dünya genelinde milyonlarca kullanıcının takip ettiği ve yatırım yaptığı bir kripto para birimidir. Bu para birimi son dönemlerde yükselişi ile gündemde yer almaktadır. Günümüzde 28 bin doların üzerinde fiyatı ile kendisinden söz ettiren Bitcoin, dünya çapında yatırımcıların ilgisini çekmektedir.

Bitcoin fiyatı son dönemlerde hızlı bir şekilde yükseliş gösterdi. Uzun süredir 20 bin dolarda seyreden fiyatı, kısa sürede 28 bin doları geçerek tarihi bir zirve yapmış oldu. Bu yükselişle birlikte birçok yatırımcı kar elde etme fırsatı buldu.

Bitcoin bu hızlı yükselişinin nedeni olarak birkaç faktörü göstermek mümkündür. İlk olarak, pandemi sürecinde insanlar evlerine kapanarak alışveriş yapamadıkları için online alışverişe yönelmişlerdir ve Bitcoin gibi kripto para birimleri de bu nedenle ilgi görmüştür. İkinci olarak, ABD başkanlık seçimleri sürecinde yaşanan belirsizlikler ve ekonomik sorunlar, yatırımcıları alternatif yatırım araçlarına yönlendirdi ve bu durum da Bitcoin gibi kripto para birimlerinin fiyatlarını yükseltti.

Ancak, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin yükselişi her zaman karşı konulamaz bir yükseliş değildir. Geçmişte bu para biriminde yaşanan düşüşler ve çeşitli riskler de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle, Bitcoin yatırımı yapmak isteyen kişilerin mutlaka risklerini ve getirilerini hesaplamaları, doğru bir yatırım stratejisi oluşturmaları ve finansal danışmanlardan yardım almaları önerilir.

Sonuç olarak, Bitcoin gibi kripto para birimleri son dönemlerde hızlı bir fiyat artışı gösteriyor. Bu artışın nedenleri değişebilir, ancak kripto para birimlerinin yatırım yapmak isteyen kişilerin mutlaka araştırmaları ve riskleri hesaplamaları gerekiyor. Aksi takdirde, yatırımcılar maddi kayıplarla karşılaşabilirler. Bu nedenle, Bitcoin ve benzeri kripto para birimlerine yatırım yapmaya karar vermeden önce finansal danışmanlardan yardım almak ve piyasa hakkında doğru bilgi sahibi olmak önemlidir.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu