Ekonomi

Bitcoin’de 25 bin dolar seviyesi kritik: Topluluk ikiye bölünmüş durumda

Bitcoin (BTC) fiyatı, ocak ayı boyunca değer kazanmaya devam ediyor. BTC/USD paritesinin yükselişine pozisyon açan yatırımcıları ise 25 bin dolar seviyesinde büyük bir sınav bekliyor.  

Aynı şekilde Decentrader ticaret platformunun kurucu ortağı Philip Swift tarafından belirtildiği gibi, Bitcoin’de 25 bin dolar artık kritik bir seviye. 

Kripto yatırımcıları ikiye ayrılmış durumda

Ocak ayında yüzde 40’lık bir yükselişin ardından Bitcoin, 23 bin dolar seviyelerinde konsolide olmaya devam ediyor. 

Bu noktada ise kripto topluluğu ikiye ayrılmış durumda. Bir yıldan fazla bir süredir süren ayı piyasasının ardından, piyasadaki pek çok yatırımcı BTC fiyatında dramatik bir düzeltme bekliyor. Hatta yatırımcılar BTC/USD çiftinin 12 bin dolar seviyelerine kadar düşebileceğine inanıyor.  

Diğer kesim ise Bitcoin’deki fiyat artışlarının bu şekilde yükselmeye devam edeceğini, hatta 30 bin dolar seviyelerine kadar ralli yapacağını düşünüyor.  

Bitcoin’de (BTC) 25 bin dolar seviyesi ciddiyetini koruyor

İkiye ayrılan yatırımcıların yanı sıra, kimileri de ticaret hacmi bakımından en büyük kripto para biriminin spot fiyatına odaklanmış durumda. 

Swift’e göre, Bitcoin’de 25 bin dolar seviyesi özellikle önem arz ediyor. Decentrader CEO’su, bu seviyede BTC’nin düşüşüne işlem açan yatırımcıların biriktiğinin altını çizdi. 

25 bin dolar seviyesi, aynı zamanda 200 günlük hareketli ortalamanın mevcut olduğu bölge. Bu bölge, 24,750 dolar seviyelerine takabül ediyor ve 2022 yılının ortalarında aşılamayan bölgedir. 

Swift, 200 günlük hareketli ortalamasının biraz üzerinde 24,700 ve 25,900 dolar seviyeleri arasında büyük bir likiditenin mevcut olduğunu belirtti. 

BTC/USD likidasyon tablosu (ekran görüntüsü). Kaynak: Decentrader

Yukarıda gösterilen likidasyon tablosuna eşlik eden bir analiz, BTC/USD paritesi 23,400 dolar seviyelerini aştığında short pozisyon işlemlerinin tasfiye edilmeye başlayacağını gösteriyor. 

Bununla birlikte yatırımcı ve aynı zamanda analist olan Rekt Capital’dan da yorum geldi. Rekt, Bitcoin‘in son haftalık kapanışının da daha düşük olduğunun altını çizerek, “Bu seviye direnç olarak hareket etmeye devam ediyor” ifadelerine yer verdi. 

Popüler analist, Bitcoin’in 23.400 dolarda daha yüksek seviyelere ulaşabilmesi için bu direnç kırılımını gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyor. Aksi takdirde ise  paritenin 2022 yazındaki en yüksek seviyelerinin de altına inebileceğini kaydetti.

Öte yandan Bitcoin fiyatı, haberin kaleme alındığı andan itibaren 22.900 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

BTC/USD 1 haftalık fiyat tablosu. Kaynak: Rekt Capital/ Twitter

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu