Ekonomi

Bitcoin’in yatay seyri uzmanları bir sonraki fiyat hareketi konusunda ikiye böldü

Bitcoin (BTC), 21 Aralık’taki yatay hareketiyle yatırımcıları yakın gelecekte ne beklenmesi konusunda ikiye böldü.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Popüler hedef 17.500 dolar

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, 17.000 doların hemen altında dar bir aralıkta işlem görmeyi sürdürüyor.

Bitcoin’in 17.000 doların üzerine yolculuğu da kısa sürdü. Parite, kısa sürede geçen hafta seyrettiği işlem bandına geri döndü.

Popüler yatırımcılar arasında bundan sonra neler olacağı konusunda fikir ayrılıkları mevcut. Kimileri kırılmanın yukarı yönde olmasını beklerken, kimileri de 10.000 dolara hızlı ve sert düşüş bekliyor.

Michaël van de Poppe, “Bitcoin’de devamlılık görmek için 16.700 dolara tutunmasını isterim” diye belirtti.

“Durum şimdilik iyi. Bir süre yatay hareket ile konsolide olduktan sonra 17 bin doların kırılacağını ve 17.500-17.700 dolar aralığına doğru yükselişin süreceğini düşünüyorum.”

Bir başka yatırımcı ve analist Elizy, BTC fiyatının 17.500 doları görmesiyle durumun yeniden değerlendirilebileceğini söyledi. Crypto Tony de bu bölgenin kritik önem taşıdığına inanıyor. Aşağıdaki grafiği paylaşan analist, “EQ’ya tutunmak, 17.300-17.600 dolar bandındaki arz bölgesine yükselme fırsatı sunacaktır. Kısa pozisyonlarıma ise 17.600 doların üzerinde kapanış olması halinde stop loss koyarım” diye açıkladı.

BTC/USD paritesinin açıklamalı grafiği. Kaynak: Crypto Tony/ Twitter

Yatırım kaynağı Game of Trades ise S&P 500’ün Bitcoin ayılarının lehine hareket edebileceğini düşünüyor.

Endeksin satım/alım oranı grafiğini paylaşan Game of Trades “Piyasa kısa pozisyon sıkışmasına hazırlanıyor” diye belirtti.

“Büyük bir yükseliş hareketi gerçekleşir ve satıcıların her biri için oyun biter.”

S&P 500 endeksinin satım/alım grafiği. Kaynak: Game of Trades/ Twitter

Diğer yandan, Il Capo of Crypto piyasa katılımcılarını sürpriz düzeltme konusunda uyardı. “Çoğu kişi yaklaşan şeye hazır değil” diyen Il Capo of Crypto, bir başka tweet’inde de bazı altcoin’lerin düzeltmeye çoktan başladığını, çoğunun kilit destek seviyelerinin altına gerileyerek yeni dip seviyeleri gördüğünü açıkladı.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu