Son Dakika

Blinken İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile görüştü


ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında medyada yaşanan polemiğin ardından Dışişleri Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Blinken’ın Cohen ile telefonda görüştüğünü duyurdu.


Patel iki bakanın süregelen ABD-İsrail ikili ilişkilerinin önemini teyit ettiğini İran gibi ortak sınamalar ile İsrail’in bölgesel entegrasyonunu ilerletme çabalarını ele aldığını kaydetti.


Sözcü, “Bakan Blinken, iki devletli çözüme yönelik devam eden ABD taahhüdünü yineledi, Akabe ve Şarm üş-Şeyh’teki görüşmeler aracılığıyla İsrailliler ile Filistinliler arasındaki gerilimi azaltma yönündeki çabaları memnuniyetle karşıladı ve gerilimi artıran tek taraflı eylemlerden kaçınmanın önemini vurguladı” ifadelerini kullandı.


ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “güçlü bir özel mesaj” gönderdiği bildirilmiş ve Beyaz Saray’ın İsrail’deki tartışmalı yargı reformunu askıya almazsa Netanyahu’nun 2. Demokrasi Zirvesi davetinin iptal edilmesini istişare ettiği öne sürülmüştü.


Netanyahu ise “Benim yönetimim, geniş bir mutabakatla elde etmeye çalıştığımız, üç devlet erki arasındaki uygun dengeyi yeniden kurarak demokrasiyi güçlendirmeye kararlı. İsrail, kararlarını en iyi dostları dahil olmak üzere dış baskılara göre değil halkının iradesiyle veren egemen bir ülkedir” karşılığını vermişti.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: NTV/TRT

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Write an article about Blinken İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ile görüştü

ACM Cyprus

Yapay Zeka Teknolojisiyle Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu