Türk Dünyası

BM, Macaristan’ın önderliğinde 19 Mayıs’ı Dünya Centilmenlik Günü olarak kutlamaya karar verdi.

BM Genel Kurulu, Macaristan’ın önderliğinde kabul edilen bir karar tasarısıyla Dünya Fair Play Günü’nü belirledi. Dışişleri ve Ticaret Bakanı Péter Szijjártó, Facebook sayfasında bu kararı duyurdu ve 19 Mayıs’ın artık Dünya Fair Play Günü olarak kutlanacağını açıkladı.

Szijjártó, Macaristan’ın önerdiği karar tasarısına 92 üye devletin destek verdiğini ve bu destekle, sporculuk ruhuna vurgu yaparak uluslararası alanda güçlü bir anlaşma sağlandığını belirtti. Çin, ABD, Almanya, Güney Kore, Endonezya, Arjantin ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de destek verdiği küresel koalisyon, Fair Play Günü’nü belirledi.

Bakan, barışı inşa etme rolünü hatırlatarak, Olimpiyatların savaşan ülkelerin sporcularının bir araya gelerek kardeşçe kucaklaşmasını vurguladı. Yaz Olimpiyatları’na yaklaşık üç hafta kala bu kararın dünyada büyük bir etki yaratacağını söyledi.

BM Genel Kurulu’nun 1 Temmuz’daki kararıyla, 19 Mayıs’ın Dünya Fair Play Günü olarak kabul edildiği resmen ilan edilmiş oldu. Fair Play kavramı, sporun temel değerlerini taşıyan dürüstlük, adillik ve saygı ilkelerini kapsar. Yeniden şekillendirilen bu güzel gün, geleceği aydınlatacak bir adım olarak kayda geçti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu