Türk Dünyası

BM Mülteci Ajansı ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Arasında Toplantı Gerçekleştirildi

Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı, UN-Habitat Heyetiyle Görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen bir toplantıda, 16 Nisan 2024 tarihinde Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı M.Byashimova ve Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) Aktif Yürütücü Direktörü Michal Mlynár önderliğindeki UN-Habitat heyeti arasında bir görüşme gerçekleştirildi.

Müzakereler sırasında, tarafların şehir planlama mevzuatı alanındaki işbirliğinin genişletilmesini ve yüksek teknoloji, çevre dostu, sosyal uyumlu şehirlerin geliştirilmesinde küresel programlar ve stratejilerin uygulanmasını olumlu alanlar olarak değerlendirdiği belirtildi.

Bu bağlamda, toplantı sırasında Türkmenistan’da UN-Habitat Bölgesel Ofisi’nin açılması konuları ele alındı ve Birleşmiş Milletler’in Türkmenistan’daki varlığının genişletilmesi amaçlandı.

Toplantının sonunda, taraflar ortaklığın daha da güçlendirilmesine ve işbirliğinin genişletilmesine olan bağlılıklarını teyit ettiler ve bunları yüksek bir seviyede sürdürme isteğini dile getirdiler.

Bu haber ACM Cyprus’in yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu