Teknoloji

Bölücü terör örgütü PKK, Irak köylerinde mühimmat depolarını patlatıyor

PKK’lı teröristler şimdi de köylerdeki mühimmat depolarını patlatıyor.

Bölücü terör örgütü PKK, Irak’ın kuzeyindeki köylere saldırılar düzenleyerek sivilleri kalkan olarak kullanıp Türk birliklerine havan atışı yaptı. Ardından yerlerini gizlemek için ormanları ateşe verdi. Son olarak PKK, Dergele ve Miska köylerinde bulunan mühimmat depolarını patlatarak köylülerin yaşamlarını tehlikeye attı. Türk Silahlı Kuvvetleri ise operasyonlarını dikkatli bir şekilde sürdürerek sivil, çevre ve doğal yaşamı koruma odaklı çalışmalarını devam ettiriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, masum siviller, çevre ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarına dikkatli şekilde devam ettiğini açıklarken, Milli Savunma Bakanlığı’nın X hesabından yapılan son açıklamalarda konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

“Teröristler ne yaparsa yapsın, kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacak!”

Açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının köylerde mühimmat depolarını ateşe verdiği anlara ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

2023 yılında 2.032 terörist imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı geçen yıl Aralık ayında yapılan açıklamada, 2023 yılında toplamda 2.032 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etmişti. Özellikle, Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine odaklanan operasyonlar, terör örgütü yapılanmasının üst düzey isimlerini de içeren birçok teröristin etkisiz hale getirilmesiyle öne çıktı.

Bu operasyonlar, yerli ve milli mühimmatların kullanımını vurgulayarak Türk ordusunun bölgedeki faaliyetlerinin istikrarını sağlarken, terör örgütlerinin her türlü etkinlik ve faaliyetini kısıtlaması açısından önem kazandı.

İlgili Olarak

İran terör örgütü PKK’ya hava savunma füzesi sağlıyor

Akif Ayyıldız



Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu