Ekonomi

Borsa’da kalıcı yükseliş ne zaman? Yatırımcı merakta… Dalgalı seyir devam edecek mi? – Borsa Haberleri

 

Hostinger

KAYNAKEmel Telli | CNN TÜRK

Borsa temmuz ayında rekor üzerine rekor kırmış, yatırımcılar önemli gelir elde ederek karını garantilemişti. Ancak son günlerde düşüş trendinde. Yatırımcı ise tedirgin. Kalıcı yükselişin ne zaman olacağını merak ediyor. CNN TÜRK’te değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, “Borsa İstanbul’da zayıf seyir devam ediyor. 9 bin 700 seviyelerinin de altında seyrediyor. Bunun nedeni mevduat faizlerinin güçlü olması, borsaya girişlerin hem yabancı hem de yerli anlamında daha düşük kalmış olması. Hesapladığımız zaman zirveden yüzde 13’lük düşüşü işaret ediyor ama zaman zaman yüzde 15’lik, 20’lik düşüşler Borsa İstanbul’da olabilir” dedi. 

Ekonomistler bu dönemi, “soluklanma, dinlenme” olarak adlandırıyor. Ucuzlamanın ilgiyi artıracağını düşünüyor. Şirin Sarı, “Bu dönemler satış yerine orta ve uzun vadede düşünen yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bu noktada hatta güvenli hisse senetlerine ekstra tasarruflarında da pay ayırabilirler” diye konuştu.

Öte yandan yıl sonuna doğru piyasada ciddi yükselişler öngörülüyor. Şirin Sarı, “Kalıcı yükseliş için artık 10 bin 100, 10 bin 200 seviyesinin üzerinde fiyatlamalar, günlük ve haftalık kapanışlar görmemiz lazım Borsa İstanbul’da ve borsayı ateşleyecek bir haberin olması gerekiyor” dedi.

REKOR TAZELEDİ: Gram altın 3 bine koşuyor!

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu