Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? (06.09.2024)

 

Hostinger

expand

Petrol fiyatlarındaki bu artış, OPEC ve OPEC dışındaki bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, ekim ayında başlaması planlanan üretim artışını erteleme kararıyla desteklendi. Bu karar, küresel petrol arzına yönelik endişeleri artırarak fiyatların yükselişine katkıda bulundu.

Ayrıca, ABD’de ham petrol stoklarının azaldığına ilişkin veriler, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ülkede talebin arttığına dair beklentileri güçlendirdi ve bu da fiyatlara olumlu yansıdı. ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin (EIA) açıkladığı verilere göre, ülkedeki ticari ham petrol stokları geçen hafta yaklaşık 6 milyon 900 bin varil azaldı. Bu rakam, piyasanın 600 bin varil azalma beklentisinin çok üzerinde gerçekleşti.

Fitch, Türkiye’nin kredi notunda yeni artırıma gider mi?

Diğer yandan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar 100 baz puanlık bir faiz indirimine gideceği düşünülürken, bu ay 50 baz puanlık bir indirim yapma olasılığı %43 olarak değerlendiriliyor. Faiz indiriminin ABD dolarını zayıflatması ve bunun da petrol talebini artırması bekleniyor.

ABD Dolar Endeksi, önceki işlem seansına göre %0,09 azalarak saat 09.55’te (06.55 GMT) 100,89 seviyesine geriledi.

Teknik analiz açısından, Brent petrol için 73,81 ile 74,92 dolar aralığı direnç bölgesi, 71,98 ile 71,26 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Benzine beklenen indirim geldi! İşte güncel fiyatlar…

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu