Ekonomi

Brezilya Merkez Bankası, faiz indirim sürecine ara verdi

Brezilya Merkez Bankası, faiz indirim sürecine ara verdi
expand

Bu karar, piyasa beklentileriyle uyumlu olarak alındı. COPOM, borçlanma maliyetlerini 2023 yılı Ağustos ayından bu yana toplamda 325 baz puan düşürmüş oldu.

COPOM’un açıklamasında, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin hedefe çekilmesi için para politikasının daraltıcı kalması gerektiği vurgulandı. Faiz oranındaki gelecekteki olası değişikliklerin enflasyon hedefine ulaşma konusundaki kararlılığa bağlı olacağı belirtildi.

Bu toplantıda, Mayıs ayındaki faiz oranlarına ilişkin farklı görüşlerin ardından, üyelerin oybirliği ile karar alması, yatırımcılar arasında enflasyonla mücadele konusunda duyulan şüpheleri hafifletici bir etki yarattı.

BCB’nin son haftalık anketine göre, ekonomistler 2024 yılı sonu için Selic oranı tahminlerini %10,25’ten %10,50’ye, 2025 yılı sonu tahminlerini ise %9,25’ten %9,50’ye yükseltti. Brezilya’da en son açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamları %3,93 seviyesinde gerçekleşti. Aynı ankete göre, enflasyon tahmini bu yıl için %3,90’dan %3,96’ya, 2025 yılı için ise %3,78’den %3,80’e yükseltildi.

İkinci EYT için geri sayım! Yaklaşık 1 milyon kişi yararlanacak

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu