Türk Dünyası

Brüksel, Macaristan’ı ‘cezalandırmak’ için sınırlarını koruyor mu?

 

Hostinger Macaristan Avrupa Birliği işleri bakanlığının devlet sekreteri Barna Pál Zsigmond, Cumartesi günü Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Brüksel’in Macaristan’ı sınırlarını koruduğu için cezalandırdığını belirtti. Zsigmond, Brüksel’in Macaristan’ı yılda 7.000 göçmeni kabul etmeye zorlamak istediğini söyledi ve Avrupa Komisyonu’nun yeni göç paktı kapsamında sığınma prosedürleri için kapasite ile ilgili yayımladığı uygulama kararına dikkat çekti.

Kararın, Macaristan’a 7.716 kalıcı barınma yeri sağlamasını gerektirdiğini ve bunun toplamın %25.7’sini oluşturduğunu vurgulayan Zsigmond, ilk yıl içerisinde 15.000’den fazla sınır prosedürü gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi. Prosedür sayısının gelecek yıllarda barınma yerlerinin üç veya dört katına çıkabileceğini ekledi.

Macaristan’ın kotasının Fransız veya Alman kotalarının katları olduğunu ve hatta Batı Balkanlar göçmen rotasındaki Bulgaristan ve Yunanistan’ın kotalarından daha fazla olduğunu belirtti. Zsigmond, “AB sınırlarında kabul kapasitesinin yarısından fazlasından sorumlu olan sadece iki üye devlet, Macaristan ve İtalya’nın olması kabul edilemez ve tamamen mantıksızdır,” dedi.

Kotaların, son üç yılda illegal göç verilerine dayanarak belirlendiğini ve formülün, sınırlarını illegal göçmenlerden koruyan ve verilerini AB’ye bildiren üye devletleri “cezalandırdığını” söyledi. Zsigmond, önlemin Brüksel’deki pro-savaşçı, Sorosist sol kanadın politik olarak motive edilmiş göç süreçlerini sürdürme “çarpık bir girişimi” olduğunu belirterek Macaristan’ın sınırlarını koruma konusundaki tutumunu onayladı. “Macaristan’ın bir göçmen ülkesi olmasına izin vermeyeceğiz,” dedi.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu