Ekonomi

BTC, 23.000 dolara yükseldi! Bitcoin’deki yükseliş ölü kedi sıçraması mı?

Bitcoin (BTC), 21 Ocak itibarıyla 23.000 dolar seviyelerine kadar yükseldi.  

BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp). Source: TradingView

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan alınan verilere göre, BTC/USD paritesi, Bitcoin’in düşüşüne pozisyon açan yatırımcılar ile büyük bir savaş verdi. Savaştan galip çıkan ise 22,790 dolar seviyelerine yükselen BTC/USD çifti oldu. 22,790 bin dolar seviyesi ise Bitcoin’in son beş ayda ulaştığı en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. 

Ne var ki Bitcoin’in üç haftadır arka arkaya yükseliş yaşamasının ardından bir düzeltme ile karşılaşması bekleniyor. BTC fiyatının yükseliş serüvenini keyifle izleyen yatırımcıları, bir yandan da olası bir düzeltme korkusu sarmış durumda.  

Popüler yatırımcı Skew, Asya’nın tüm hafta boyunca süreci çok iyi yönettiğini ve satış baskılarının ise borsalar tarafından iyi bir şekilde emildiğinin altını çizdi.  

BTC/USD açıklamalı grafikler. Kaynak: Skew/ Twitter

Zincir üstü analiz kaynağı Material Indicators, bir önceki gün Binance borsasında short pozisyonlarda meydana gelen tasfiyelere dikkat çekti. Bu tasfiyelerle birlikte ise Bitcoin’in, fiyatını 22 bin dolar seviyelerine taşımış olduğu düşünülüyor. 

Material Indicators, ayrıca yatırımcıları kripto piyasasındaki dalgalanmaların hala mevcut olduğu konusunda uyardı. Bununla birlikte zincir üstü analiz platformu, yatırımcıların çok uzun süre pozisyonlarını açık tutmamaları gerektiğinin altını çizdi ve kârlarını alıp çıkmaları konusunda tavsiyede bulundu.  

BTC/USD teklif tablosu (Binance). Kaynak: Material Indicators/ Twitter

Ne var ki Bitcoin yükselmeye devam ederken, yatırımcıları en kötü senaryoya hazır olmaları için uyaran tanıdık yüzler de iş başındaydı. 

Kripto analisti Toni Ghinea, Bitcoin’in ne kadar yükselirse, bir o kadar da düşüş yaşayabileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ghinea, ayrıca bununla da kalmadı ve BTC fiyatındaki yükselişi bir ölü kedi sıçraması olarak değerlendirdi. 

Analist, “Her ne kadar Bitcoin’de şu anda bir ölü kedi sıçraması gerçekleşiyor olsa da piyasada yükseliş görmek sevindirici bir durum” ifadelerini kullandı. 

Haftanın TradFi ticaretinin bitiminden sonra daha fazla yükseliş geldiği göz önüne alındığında ise popüler analist, yatırımcıların manipülatif davranışlarda bulunduklarının altını çizdi. 

Buna ek olara Ghinea, gerçekten kripto satın almak ve sahip olmak isteyen hiç kimsenin, pozisyonlarını kapatmak için hafta kapanışını beklemeyeceğine vurguda bulundu. 

BTC/USD günlük fiyat tablosu (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu