Ekonomi

BTC fiyatı ve TSLA hissesi ‘kedi-fare’ oynuyor

Bitcoin (BTC) fiyatı ve Tesla hissesi arasındaki ocak ayı yarışı adeta kedi ve fare oyununa dönüştü. BTC, 2023 yılına girer girmez yüzde 16 değer kazandı. Ancak Tesla (TSLA) hissesi, muazzam bir performans göstererek adeta geçtiğimiz yılın intikamını aldı. 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView tarafından alınan verilere göre, Bitcoin yeni yılda gücünü yeniden toparlamaya çalışıyor ve kayıpların arasınI kapatmaya çalışıyor. 

Tesla, yeni yılın ilk ayında yüzde 25 değer kazandı

Bilindiği üzere TSLA, 2022 yılında istikrarlı bir düşüş serüvenine girmesiyle manşetlerden düşmedi. 

Tesla CEO’su Elon Musk, bireysel servet kayıplarıyla tarih yazmaya devam ederken, Tesla hissesi ocak ayının başından bu yana yüzde 25 değer kazandı. 

TSLA/USD 1 saatlik mum grafiği (NASDAQ). Kaynak: TradingView

ABD’deki enflasyon oranlarının yavaş yavaş düşmesi ve altın fiyatlarının yükselmesinin yanı sıra, daha riskli varlık sınıfına girebilecek hisse senedi de büyük bir sıçrayış gerçekleştirdi. 

Oyunuzu şimdi kullanın!

BTC, 2022 yılında toplamda yüzde 65 değer kaybına uğramıştı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte ise Bitcoin fiyatı yeşile döndü ve 16.500 dolar dip seviyelerinden 19 bin dolar seviyelerine kadar artış gösterdi. 

Bitcoin her ne kadar 2023 itibarıyla yüzde 16,8 değer kazanması yatırımcı umutlarının yeniden yeşermesine sebep oldu. Ancak yine de TSLA’yı geçemedi. 

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Yine de analizler, söz konusu iki varlığa da daha geniş çerçevede odaklamaya devam ediyor. 

Bununla birlikte popüler Twitter hesabı Bluntz, bu ayın başlarında hem TSLA hem de BTC’nin birleştirilmiş grafiğine ilişkin yorumlarda bulundu. Bluntz, “Kriptoların son birkaç yılda teknolojiyle yakından ilişkisi bulunuyordu, ancak TSLA ve BTC oldukça çılgın bir grafik ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. 

BTC/USD ve TSLA/USD 1 haftalık mum grafiği. Kaynak: TradingView

Son olarak Bitcoin’in yükseleceğine inanan dev varlık yönetimi şirketi ARK Invest, bu ay varlıklarının arasına Tesla’yı da ekledi. 

ARK, 11 Ocak tarihinde portföyüne 22 bin adet TSLA hissesi ekledi. 

Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu