Türkiye

Bu büyük acıya yürek dayanmaz: Ailenin 12 üyesi öldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman’daki Bozbey Apartmanı, Kutlu ailesine mezar oldu. Zeynel-Nimet Kutlu çifti, çocukları Doktor Meryem Büşra (27), Doktor Gültekin (26) ve tıp fakültesi öğrencisi Mehmet Metin (20) ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Çiftin acil tıp teknisyenliği okuyan yeğenleri de depremde can verdi. Gültekin annesine sarılmış şekilde bulunurken, Büşra’nın ise kucağında kedisi Boncuk vardı. Aynı kaderi paylaştığı can dostu, Büşra’nın mezarının ayak ucuna gömüldü.

Binasının riskli olduğundan şüphelenen ne yapsın?

Binasının riskli olduğundan şüphelenen ne yapsın?

Ailenin 12 üyesi öldü

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, Adıyaman’da depremzedeler, yaşadıkları travmayı hâlâ üzerlerinden atamazken enkazlardan her gün yeni bir acı hikaye çıkıyor. Ailece enkaz altında kalarak yok olan aileler arasında 12 üyesini toprağa veren Kutlu ailesi de bulunuyor. Eşi ve üç çocuğu ile birlikte yaşamını yitiren Gerger Ziraat Bankası Şube Müdürü Zeynel Kutlu, 1999 depremine de Bolu’da yakalanmış.

Zeynel Kutlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sağ kurtulan Adıyaman Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ağabeyi Hacı Mustafa Kutlu’ya bölgede zaman zaman yaşanan depremlerin ardından hep “Burada olan depremler ne ki, Allah kimseye Düzce depremi gibi deprem yaşatmasın” ifadelerini kullanırmış.

“Biz 10 kardeştik” diyerek söze başlayan Hacı Mustafa Kutlu, bir kardeşinin üç yıl önce Kovid-19 salgınında, iki kardeşinin de son depremde yaşamlarını yitirdiğini, ölenlerin yanı sıra aileden çok sayıda kişinin de yaşanan afetten yaralı kurtulduğunu söyledi.

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/CNN

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu