Türk Dünyası

Budapeşte’de Açılan İlk Macarca-Ukraynaca Dil Okulu – Fotoğraflarla

 

Hostinger Budapeşte’de açılan 1. Macarca-Ukraynaca İkili Dil Okulu

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, ülkenin ilk Macar-Ukraynalı çift dilli ilkokul ve ortaokulu açıldı. Ülke milli marşlarının söylenmesiyle başlayan etkinlikte, Ukraynalı milletvekili Liliana Grexa, okulun açılışının tarihi bir an olduğunu vurgulayarak Ukrayna Gelenekleri Evi’ne teşekkür etti.

Grexa, Dışişleri Parlamento Devlet Sekreteri Levente Magyar’ın Macaristan-Ukrayna ilişkilerini ilerletmek için özellikle okulun açılmasına destek verdiğini belirtti. Toplamda 350 çocuğun okula yerleşmek için başvuruda bulunduğu ve bu sayının artması bekleniyor.

Okulda 450 öğrenci kapasitesi bulunuyor ve öğrencilere iki dilde eğitim alma imkanı sunulacak. Bu sayede öğrencilerin entegrasyonuna yardımcı olunurken aynı zamanda ana dillerini ve kültürlerini korumalarına da katkı sağlanacak.

Transkarpatya valisi Viktor Mikita, okul girişiminin Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky ve Başbakan Viktor Orbán tarafından kabul edilen bir diplomatik paketin bir parçası olduğunu belirtti. Törende ilginç bir şekilde hiçbir Macar hükümet yetkilisinin bulunmaması dikkat çekti.

Bu haber ACM Cyprus tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu