Türk Dünyası

Budapeşte’nin Merkezinde Benzersiz Vietnam Mutfağı Füzyonu – Türk Haber Dünyası – OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Budapeşte’deki 94’ konyha & bar Restoranı, Vietnam Mutfağına Yolculuk Yaptırıyor

Budapeşte’nin kalbinde, Jászai Mari Meydanı’na ve Savunma Bakanlığı binasına yakın bir konumda bulunan 94’ konyha & bar, sizi Vietnam’a seyahat etmeden oraya yaklaştırmayı hedefliyor ve bu konuda son derece başarılı. Geleneksel Vietnam ve füzyon Asya mutfağı, çevrede bulabileceğiniz herhangi bir şeye benzemiyor ve sizi daha fazla kalmaya ve biraz daha fazla yemek denemeye teşvik ediyor.

94’ konyha & bar’a adım attığınızda, sahip ve personelden gelen misafirperverlik ve taahhütü ilk dakikada hissedebilirsiniz. Modern zeytin-limon sıvalı duvarlar, canlı kırmızı renkli mobilyaların canlılığıyla mükemmel bir şekilde hizmet etmektedir: misafirleri rahat hissettirmek ama odak noktasından yemekleri çalmamak. Bu noktada, çoğu Vietnam restoranının aksine, 94’ konyha & bar’daki personel her şeyi kendileri baştan yaratıyor, hatta tatlıları, mochi ve crème brûlée’si dahil, ve bu ilk lokmadan belli oluyor.

94′ konyha & bar’daki lezzet harikaları

Budapeşte’deki bu yeni restoranı deneme şansını yakalayan Daily News Hungary, hayal kırıklığına uğramadı. Özel aperatifler, salatalar, çorbalar, ana yemekler ve noodle çeşitliliği, seçim yaparken sizi şımartacak.

Dikkatli olmazsanız, 94’ konyha & bar’ın eşsiz aperatiflerini denedikten hemen sonra doygun olabilirsiniz. Yazılı ördek göğsü dilimi, taze salata karışımı ve teriyaki & mango-fıstık sosu ile servis edilen yazlık rulo veya çıtır domuz eti, tahta kulak mantarı, yumurta ve şaşkın mango-köri sosu ile servis edilen çıtır çıtır rulo arasında seçim yapın, daha fazlasını isteyeceksiniz.

Domuz eti, karides ve beyaz balık dolgulu gyoza da mükemmel bir seçenektir: Çin’e özgü, ancak Japonya’da da son derece popüler olan bu yemek, bu Vietnam mutfağında mükemmel bir şekilde yapılır. “Dışı çıtır, içi sulu” Tom Chien Com gibi, pirinç gevreğiyle kaplı karides, özel Saigon sosu ile tamamlanan bir yemek de vardır.

Eğer bir kahve tutkunuysanız, endişelenmeyin: 94’ konyha & bar’ın özel Phin kahvesi, günlük kafein ihtiyacınızı karşılamanızı sağlayacaktır. Serinletici, soğuk bir alkol içeceği mi istiyorsunuz? Restoranın lychee lezzetli Baigur Cin ile Saigon yaz kokteyli, sizi başka bir yemeğe hazır hale getirecektir.

Üç özel salatadan birini seçebilirsiniz: Mix Salata (kuru miso ve ponzu sosu ile daha lezzetli hale getirilmiştir), Nane Salatası (nane yaprakları ve bélszín [bonfile] dana eti karışımıyla sürpriz bir kombinasyon) ve lotus kökü, havuç, nane, fıstık ve minik karides ile Lotus Salatası.

Eğer duyduğunuz tek bir Vietnam yemeği varsa, büyük ihtimalle Pho çorbasıdır. 94′ konyha & bar, genellikle füzyon yemekler yaratarak malzemelerle ve lezzet tarzlarıyla oynamayı severken, bu çorbayı geleneksel tarzda yapar ve onun Vietnam mutfağındaki önemini vurgular.

Ana yemekler açısından, Budapeşte’deki restoranın geniş bir seçeneği vardır: soslu noodlelar, çıtır çıtır, wok yemekleri ve buharda pişirilmiş yemeklerle damak zevkinizi heyecanlandıra…

94’ konyha & bar, sadece altı ay önce açılmasına rağmen, Macaristan başkentinin mutfağı haritasında özel bir yere sahip oldu. Vietnam lezzetlerinin kökenlerinden biri olan biriyseniz veya gerçekten güzel Güneydoğu Asya yemekleri denemek isteyenlerdenseniz, bu sizin bir sonraki uğrak noktanız olacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu