Ekonomi

BUSD ve USDC’nin ardından meydan Tether’e kaldı! Piyasa değeri 70 milyar dolar arttı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Paxos’a dava açma planı, Tether’in (USDT) işine yaramış gibi görünüyor. Diğer stablecoin ihraç şirketleri sıkıntılarla boğuşurken, Tether durumu fırsata çevirdi ve piyasa değerini son birkaç ayın en yüksek seviyelerine çıkardı. 

BUSD’nin piyasa değeri 2 milyar dolar düştü

Bilindiği üzere SEC, ABD doları destekli bir stablecoin olan BUSD’nin menkul kıymet olduğunu iddia etti. SEC, ayrıca Paxos’a beyaz etiket yapıştırdı ve şirketin yatırımcı koruma yasalarını ihlal ettiğini belirtti. 

İlginizi çekebilir: Paxos’a gelen yasaklar, Binance’te rekor nakit çıkışlarına sebep oldu

Paxos ve SEC haberinin 13 Şubat’ta patlamasıyla birlikte ise BUSD piyasa değeri yaklaşık 2 milyar dolar kaybetti. 16 Şubat tarihi itibarıyla da BUSD’nin piyasa değeri, 14 milyar dolara kadar geri çekilmiş durumda. Bu rakam ise BUSD piyasa değerinin, Ocak 2022’den bu yana en düşük sevilerde olduğunu gösteriyor. 

BUSD’nin dolaşımdaki arzı. Kaynak: Messari

Cointelegraph tarafından da bildirildiği üzere, BUSD de meydana gelen sorunlar, Binance’te nakit çıkışlarına sebep oldu. 

USD Coin’in piyasa değeri de sallantıda

USD Coin ise piyasa değerine göre en büyük ikinci stablecoin. Ne var ki USD Coin’de stablecoin sektöründe yaşanan olumsuz olaylardan etkilenmiş durumda. USDC’nin arzı ise 12 Şubat’tan 14 Şubat’a kadar 41,29 milyar dolardan 40,99 milyar dolara kadar düştü.  

Ancak Circle, SEC tarafından bir dava ile karşı karşıya olduğu haberini yalanlamasının ardından bu rakam 15 Şubat’ta 41,30 milyar dolara geri yükseldi. 

USDC arzının bir nebze de olsa toparlamasına rağmen, USD Coin’in piyasa değeri, Haziran 2022’deki 56 milyar dolarlık zirvesinden bu yana genel bir düşüş trendinde kalmaya devam ediyor. O tarihten bu yana ise USDC, son sekiz ay içerisinde yüzde 25 düşüş yaşadı.  

Meydan Tether’e (USDT) kaldı 

ABD’li düzenleyicilerin stablecoin şirketlerine yönelik düzenleyici baskısı, piyasa değerini 69 milyar doların üzerine çıkaran stablecoin Tether (USDT) için adeta bir nimet oldu. 

Ayrıca paylaşılan veriler, 12 Şubat’tan bu yana yaklaşık 890 milyon dolarlık girişin Tether’in pazar hakimiyetini 15 Şubat itibariyle yüzde 51,25’e çıkardığını ortaya koyuyor.

USDT’nin dolaşımdaki piyasa değeri. Kaynak: Messari

Ne var ki Tether’deki bu sıçrayış, yatırımcıların BUSD’ye yönelik baskıdan korktukları ve USDT’de güvenli bir yer aradıklarının bir göstergesi olabilir. Tether, aynı zamanda Bitfinex kripto para borsasının da sahibi olan Hong Kong merkezli iFinex’e ait. 

Öte yandan denetimciler, uzun süredir dolaşımdaki USDT arzının iddia ettiği gibi dolar tarafından yüzde 100 desteklenmediğini kanıtlamak için Tether’in arkasındaki muhasebeyi ortaya çıkarmaya çalıştılar. 

Tether ise suçlamaları defalarca reddetti ve her çeyrekte üçüncü taraf muhasebe şirketleri tarafından imzalanan düzenli güvence görüşleri sundu ve sunmaya devam ediyor. 

*Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: Cointelegraph

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu