Kıbrıs

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taçoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, kadınların dünya üzerindeki olumlu etkisinin bugün tartışılmaz bir gerçek olduğuna işaret ederek, bunu inkar eden toplumların gelişmişlik düzeyine bakıldığında karşılaşılan tablonun kadınların varlıklarıyla dünyaya kattıklarının en bariz göstergesi olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan, Taçoy 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde 8 Mart 1857’de çalışma koşullarının iyileştirilmesini isteyen işçilerin eyleminde çıkan yangında 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle başlayan hak mücadelesi ve dayanışma gününün üzerinden geçen onca yıla rağmen ilk günkü duygularla karşıladıklarını ifade eden Bakan Taçoy, “Bir yandan kadınların haklı mücadelesini selamlarken, diğer yandan o günden bu yana geçen onca yıla rağmen bugün hâlâ 8 Mart’a ihtiyaç duyulmasının burukluğunu yaşamaktayız” dedi.

8 Mart’ın kadınlar açısından bir hak arayışı günü olmaktan çıkması, tüm haksızlıkların ve eşitsizliklerin ortadan kalkmasıyla artık sıradan bir gün olmasının en büyük dilekleri olduğuna işaret eden Bakan Taçoy, ülkenin, kadın hakları konusunda dünyadaki birçok ülkeden oldukça ileri bir noktada olduğunu söyledi.

Bakan Taçoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu noktaya gelmemizde kadınlarımızın ortaya koymuş oldukları onurlu duruş ve mücadelenin payı elbette çok büyüktür. Bununla gurur duymaktayız. Ancak buna rağmen hala önemli eksikliklerimizin ve yanlışlarımızın olduğunun da bilincindeyiz.

Bu bilinçten hareketle, 8 Mart’ı sadece bir kutlama ya da sadece bir eleştiri günü olmaktan çıkartarak çıplak gerçeklerle yüzleşmeye başlangıç olarak kabul etmeliyiz.

Bugün süslü nutuklar atmak yerine birey olarak bu konuda ne yaptığımızın ve neler yapabileceğimizin bir muhasebesini yapmalıyız. Kadınların şiddete maruz kaldığı ya da haklarının gasp edildiği bir toplumun ferdi olmamak için hepimize düşen görevler olduğunu unutmamalıyız.

Kadınlarımızın gerek çalışma yaşamında gerekse özel yaşamında karşılaştığı sorunlar ve uğradığı haksızlıkların aşılmasında en büyük görev ve sorumluluğu üstlenmiş olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kadınlarımızın hakları için canla başla çalışmaktayız.

Varoluşumuzun yegane temeli kadınlarımıza olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeyebilmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Başta ülkemiz kadınları olmak üzere tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü sagıyla kutlar, el ele ve hep birlikte çok daha güzel günlere hep beraber ulaşacağımıza olan inancımı dile getirmek isterim.”



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu