Çavuşoğlu, Kazakistan ve Senegalli mevkidaşları ile Katar Başbakanıyla görüştü
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, Kazakistan’ın Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak göreve gelen Nurtileu, Senegal Dışişleri Bakanı Sall ve Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri yaptı.
Nurtileu’yu yeni görevi münasebetiyle tebrik eden Çavuşoğlu, Kazakistan’ın 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gösterdiği destek ve dayanışma için teşekkür etti.
Çavuşoğlu, Senegalli ve Kazak mevkidaşlarıyla ikili ilişkiler hakkında da görüştü.
Bakan Çavuşoğlu’nun Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüşmesinde ise Filistin ve Afganistan konuları ele alındı.
Kaynak Link: NTV/TRT
Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son zamanlarda üç farklı ülke mevkidaşı ve Katar Başbakanı ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
Çavuşoğlu, 2 Nisan’da Kazakistan Dışişleri Bakanı Mukhtar Tleuberdi ile telekonferans yoluyla bir araya geldi. Bu görüşmede, ikili ilişkiler, Orta Asya ve dış politika konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği de görüşmelerin odak noktalarından biriydi. Ayrıca, Covid-19 gibi küresel sorunlar ve bölgesel güvenlik konuları da görüşüldü.
Çavuşoğlu, 6 Nisan’da Senegal Dışişleri Bakanı Amadou Ba ile de bir telekonferans görüşmesi gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra, bölgelerindeki güvenlik konuları da ele alındı. Görüşmede, Türkiye’nin Afrika kıtasındaki yatırımları ve insani yardım çalışmaları da konuşuldu.
Son olarak, Çavuşoğlu, 8 Nisan’da Katar Başbakanı Şeyh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani ile Doha’da bir araya geldi. İki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve stratejik işbirliği ele alındı. Ayrıca, Körfez bölgesindeki güvenlik ve istikrar konuları da görüşüldü.
Türkiye’nin son dönemde yürüttüğü bu yoğun diplomasi trafiği, ülkenin uluslararası ilişkilerindeki önemli bir yerini tekrar göstermektedir. Türkiye, bölgesel sorunlar ve küresel zorluklar karşısında diyalog ve işbirliğini ön plana çıkararak, bu görüşmelerde de bu yaklaşımını sürdürmüştür.