Kıbrıs

CB Meclisi, AB Uyumu Komitesi Toplandı

Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan Geçici ve Özel Komite, bugün saat 11.00’de toplandı. Komite, bugün gündeminde bulunan ve Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın ikinci görüşmesini tamamladı. Bu yasa tasarısı komiteden geçerek, üçüncü okunuşunu 12 Haziran Pazartesi günü Genel Kurul öncesi gerçekleştirecek.

Söz konusu Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın yapılmasının amacı ise, hal yasasında hallerin bundan böyle devlet tarafından kurulacağı düzenlediğinden dolayı Belediyeler Yasası’nın 31’inci, 84’üncü ve 94’üncü maddelerinin ilgili fıkralarında yer alan “Belediye hali” kelimelerinin “hal” olarak değiştirilmesi ve ayrıca, Hal Yasasında, hallerden alınması öngörülen ücrete paralel olarak Kıymet ve Tartı ücretinin de aynı oranda alınması düzenlendi.

Ayrıca Belediyeler Yasası’nın 96’ncı ve 99’uncu maddelerinde yer alan, belediyeler tarafından çevre ve halk sağlığı açısından önem arz eden ve ivedilikle yapımına ihtiyaç duyulan atık su arıtma tesisi ile kanalizasyon yapımı ve bu hususta katkı payı ücretinin alınmasına imkan sağlayacak değişiklik yapıldı. Atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon alt yapısı yapılması konusunda, hem belediyelere ön izin verme yetkisi hem de tapuya satış sözleşmelerinde asgari ücretin üç katına kadar katkı payı alınacağı şeklinde düzenleme getirildi.

Komite toplantısına, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar, Ekonomi ve Enerji, İçişleri Bakanlıkları’ndan ve İskele Belediyesi’nden yetkililer de katıldı. Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplantısına ise UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu, UBP Milletvekili Hüseyin Çavuş, UBP Milletvekili Ahmet Savaşan ve CTP Milletvekili Fide Kürşat katıldı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu