Türk Dünyası

Çerkezköy-Kapıkule Hızlı Tren Hattı İnşaatı Tamamlanıyor

 

Hostinger Türkiye’nin Demir Ağları: Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi

Türkiye’nin dört bir yanı demir ağlarla örülüyor. İstanbul ile Edirne’yi birbirine bağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı projesi hız kazanıyor. Bu proje, Türkiye’yi Avrupa’ya demiryolu ile bağlayacak olan Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası olacak.

Çalışmalar, 2019 yılında Çerkezköy-Kapıkule bölümünde başlamıştı ve bu kısımın yüzde 80’i tamamlandı. Şu ana kadar 53 alt geçit, 59 üst geçit yapıldı ve 16 demiryolu köprüsü, 2 tünel ve 3 viyadük inşa edildi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Şehir merkezini ilgilendiren kısım haziran itibariyle bitirilecek. Tabi bunun test ve deneme aşaması var. Ama inşaat çalışmaları şehir merkezinde bitecek” dedi.

Tamamlanan kısım haricinde, 67 kilometrelik Çerkezköy-Ispartakule ve 9 kilometrelik Ispartakule-Halkalı bölümleri de inşa edilecek. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arası seyahat süresi şu anki 4 saatten 1 buçuk saate inecek. Yük taşımacılığında ise süre 6 buçuk saatten 2 buçuk saate düşecek ve mevcut hat kapasitesi 4 kat artacak.

Bu önemli proje, Türkiye’nin demiryolu ağını genişletirken Avrupa’ya daha hızlı ve etkili bir şekilde bağlanmasını sağlayacak.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu