Türk Dünyası

CHP Aday Belirleme Sürecinde Yapay Zeka Kullanımı: OpenAI Destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

CHP, Aday Seçimlerinde Yapay Zekayı Kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni bir aday belirleme stratejisini uyguladı ve yapay zeka teknolojisinden yararlandı. Bu yeni yöntemle bir ilçe belediye başkan adayı belirlendi. Peki, CHP yapay zeka teknolojisinden nasıl faydalandı?

CHP, aday belirleme sürecinde öncelikle yapay zeka teknolojisini kullanan anket şirketleriyle anlaştı. Yapay zeka denetiminde bilgisayar destekli telefon yöntemiyle anketler yapıldı. Seçmene seçenekler sunularak telefonla “Hangi adayı desteklersiniz?” sorusu yöneltildi. Eğer seçmenler seçenekler arasında olmayan bir ismi çok sayıda söylediyse, anket firması durumu genel merkeze taşıdı. Genel merkez ise önce ilçe ve il örgütlerine o ismi sordu ve araştırma yapıldıktan sonra seçeneklere eklendi. Bu sistemle bir ilçenin belediye başkanı yapay zekanın katkısı ile belirlendi.

Anket şirketleri, bu seçimde ilk kez yapay zekayı kullandı. Yapay zeka sisteminin anket şirketleri tarafından satın alındığı ve ilk kez bu seçimde kullanıldığı belirtiliyor. Ancak herkesin ulaşabileceği telefon uygulamalarından olmadığı söyleniyor.

CHP’nin neden bu sistemeye ihtiyaç duyduğu konusunda ise, aday belirleme sürecinden gözden kaçan ya da adaylığını koymayanlar olduğu ve seçmen isteğiyle bu isimlerin adaylaşabilmesi için yapay zekaya başvurulduğu bilgileri edinildi. Bu gelişmelerle birlikte CHP’nin aday belirleme sürecinde yapay zeka teknolojisine olan ilgisi artmış görünüyor.

Bu haber ACM Cyprus’ın yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu