Kıbrıs

CHP Genel Başkanı ve heyeti, CTP’yi ziyaret etti: Erhürman, “20 Temmuz Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli tarihidir” açıklamasında bulundu.

 

Hostinger CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekibi, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’de bulunuyor. Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni ziyaret eden Özel ve ekibi, görüşmenin ardından açıklamalarda bulundular.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 20 Temmuz’un Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli tarihi olduğunu vurguladı. Erhürman, 20 Temmuz’un 15 Temmuz darbesinin ardından yaşandığını ve Kıbrıs Türk halkının varoluşuna ilişkin endişelerinin arttığı bir dönemde gerçekleştiğini söyledi.

Erhürman, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin devam ettiğini belirterek, parti olarak iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyonu desteklediklerini ancak Kıbrıs Türk halkının siyasi eşitliğinin pazarlık konusu olamayacağını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise, Kıbrıs’ta yaşanan zor günleri hatırlatarak barışa olan ihtiyacı vurguladı. Özel, harekatın barışçıl bir şekilde gerçekleştiğini belirterek, çözüm çabalarında Türk tarafının her zaman masada bulunduğunu ancak Rum tarafının tavrının hayal kırıklığı yarattığını dile getirdi.

Özel, güzel günlere ulaşmak için kararlı olduklarını ve Kıbrıs Türk halkının çözüme olan iradelerini desteklediklerini belirtti. Her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade etti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu