Türk Dünyası

CHP’den Atalay’a 2. Başvuru – Video haberleri – Türk Haberleri – OpenAI destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger CHP, Can Atalay Kararının Görüşülmesi İçin Yeniden Adım Atacak

CHP, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararının görüşülmesi için bir kez daha adım atacak. Meclis’in olağanüstü toplanması için başvuruda bulunacak.

CHP ile Türkiye İşçi Partisi, bazı muhalefet partilerinin de desteğiyle 9 Temmuz’da Can Atalay’ın durumunun görüşülmesi için Meclis’e olağanüstü toplanması için başvuruda bulunmuştu. Meclis Genel Kurulu 16 Ağustos’ta toplandı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın hükümete ağır eleştiriler yönelttiği konuşması sırasında yumruklu kavga çıkmıştı. Görüşmenin ardından Can Atalay kararı hakkında genel görüşme açılmasına ilişkin önerge oy çokluğuyla reddedildi.

CHP bir kez daha olağanüstü toplantı için Meclis Başkanlığı’na dilekçe verecek. Bu kez çağrı metninde Anayasa Mahkemesi kararının kürsüde okutulması talebi yer alacak.

Önümüzdeki günlerde CHP grubu 120 milletvekilinin imzası ile dilekçeyi Meclis Başkanlığı’na sunacak. Başvurunun ardından Meclis’in ağustos ayının sonu ya da eylül ayının ilk günlerinde bir kez daha Can Atalay için olağanüstü toplanması bekleniyor.

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Aynı konuda Meclis’in ikinci kez toplanamayacağına dikkat çekti.

“Meclis, ara verme veya tatil sırasında Cumhurbaşkanınca toplantıya çağrılır. Meclis Başkanı da doğrudan doğruya veya üyelerin beşte birinin yazılı sistemi üzerine, Meclis’i toplantıya çağırır. Ara verme veya tatil sırasında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, toplantıyı gerektiren konu görüşülmeden ara verme veya tatile devam edilemez. Toplantıyı gerektiren konu görüşüldükten sonra, aynı konuda gazi Meclis tekrar olağanüstü toplantıya çağrılamaz.”

Yıldız paylaşımında, “Bir hakkın suistimalini anayasa da kanun da himaye etmez” ifadelerine yer verdi.

Bu haber bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu