Türk Dünyası

Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Macaristan’a Yatırım Yapabilir

 

Hostinger Çin’in önde gelen elektrikli araba üretim ve satış şirketlerinden biri olan SAIC, Avrupa’daki ilk fabrikasını inşa etmek için karar aşamasında. İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan arasında potansiyel lokasyonlar arasında yer alırken, İspanya’nın yatırımı çekme konusunda öne çıktığı belirtiliyor.

SAIC’in Avrupa’daki Ana Pazarlarından Biri İspanya Olabilir

İtalyan basınından alınan bilgilere göre, İspanya şu anda SAIC şirketi ile görüşmelerde ve yatırımı almak için çaba sarf ediyor. Ancak çeşitli faktörler göz önüne alındığında, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan da SAIC’in radarında yer alıyor.

Maliyetler, Ulaşım Bağlantıları ve Pazar Etkisi Değerlendiriliyor

Far East şirketi için düşük işçilik maliyetleri ve uygun ulaşım bağlantıları gibi faktörler önemli bir rol oynarken, İspanya’nın Avrupa’daki ana pazarlarından biri olması da avantaj sağlıyor. Ayrıca, İngiltere’ye daha yakın olması da tercih sebepleri arasında.

SAIC’in Avrupa’daki büyüme stratejisi doğrultusunda bir fabrika inşa etmeyi planladığı biliniyor. Avrupa Birliği’nin elektrikli araçlara uyguladığı ithalat vergisi gibi engelleri aşmak adına bu adım atılacak.

Macaristan da İlgi Çekiyor

Öte yandan, Great Wall Motor’un Macaristan’a yatırım yapabileceği söylentileri de gündemde. BYD’nin Macaristan’da fabrika inşa etmesinin ardından, diğer Çinli şirketlerin de dikkatini bu bölgeye çektiği belirtiliyor.

Özetle, Çinli otomobil üreticileri Avrupa’daki varlıklarını güçlendirmek için harekete geçiyor. SAIC’in kararını 30 Eylül’e kadar vereceği beklenirken, bu kararın Avrupa otomotiv endüstrisine etkisi merakla bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu