Kıbrıs

“Çocuklarımıza hak ettikleri yaşamı sunmak sorumluluğumuzdur”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ile birlikte, Uluslararası Down Federasyonu KKTC Başkanı Tülay Umut ile KKTC’deki özel eğitim okullarından gelen ekibi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, 21 Mart Down Sendromu Günü’nde down sendromu farkındalığını artırmak ve özel çocuklara sahip çıkarak onların beklentilerine yönelik devletin imkanları ölçüsünde yapılabileceklerin değerlendirildiğini söyledi. Özel Eğitim Yasası’ndan başlayarak farklı boyutları ile bu konunun her zaman ilgi alanlarında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, özel eğitim okullarının ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konu ile ilgili yapmakta olduğu çalışmaları takdir ettiğini dile getirerek teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Çocuklarımıza sahip çıkmak için elden ne gelirse yapmaya hazırız ve imkanlarımızı bu doğrultuda değerlendirerek onlara hak ettikleri yaşamı sunmak sorumluluğumuzdur” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, özel eğitim okullarından gelen çocukların hazırladıkları konuşmaları da dinledi.

-Bir ele siyah diğer ele mavi renk çoraplarla hem deprem dolayısıyla duyulan büyük acı hem de içimizde umut yeşertmenin önemi paylaşıldı

Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla ayrıca kabulün ardından, bir ele siyah diğer ele ise mavi çorap giyilerek Türkiye’de meydana gelen 6 Şubat depremi dolayısıyla deprem bölgelerinde yaşanan acıların unutulmayacağının, aynı zamanda ise umutları yeşertmenin önemli olduğu mesajı verildi.

Down sendromlu bireylerin 21. kromozomunun 3 adet olması, yani +1 kromozom fazla olması ve kromozomların şekil itibarıyla çoraba benzetilmesi nedeniyle çorabın kullanıldığı etkinlikte, down sendromlu bireylerin her zaman yanında olunduğunu ve onların hayatımızın bir parçası olduğu vurgusu da yapıldı.
CB/BRT



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak Link: BRTK

Bu Haber ACM Cyprus Yeni Teknolojiler Çalışması Kapsamında, OpenAI – ChatGPT Tarafından Sizin İçin (Türkçe veya İngilizce) Yeniden Yazıldı. Okumak İçin Sayfaya Devam Edin.

Yapay Zeka Yorumluyor

Çocuklarımızın hayatında her şey tam olmalıdır. Onlara duyduğumuz sevgi sebebiyle, çocuklarımızın sağlıklı olmasını ve mutlu bir yaşam sürmesini istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ebeveynler olarak, sorumluluklarımız var.

Çocukların sağlıklı olması, düzenli beslenme ve egzersiz yapmalarına bağlıdır. Yeme alışkanlıklarını iyi bir şekilde yönlendirmek, sağlıklı bir vücut ağırlığını korumak ve obezite riskini azaltmak anlamına gelir. Çocuklarımızın evde sağlıklı yiyeceklerle beslenmesine dikkat etmeliyiz. Özellikle abur cubur ve hazır yiyeceklerden uzak durmaya çalışmalıyız. Düzenli spor yapmak çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmalarını sağlar. Sporun yanı sıra, hafta sonları ailece yapılacak aktiviteler hazırlayarak, onları harekete teşvik edebiliriz.

Çocuklarımızın sağlığının yanı sıra, eğitimleri için de ilgilenmeliyiz. Evde okuma, yazma ve aritmetik becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabiliriz. Eğitim desteği, çocuklarımızın özgüvenlerini ve özsaygılarını artırmalarına yardımcı olacaktır. Eğitim, geleceğimiz için çok önemlidir. İyi bir eğitim, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunar.

Bir ebeveyn olarak, çocuklarımıza etik değerler ve insanlıkla ilgili konuları öğretmeye de dikkat etmeliyiz. İyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı öğrenmeleri için fırsatlar oluşturmalıyız. Topluma yardım etmek, hayvanları sevmek, çevreye karşı sorumlu davranmak gibi konularda örnek olmalıyız.

Sonuç olarak, çocuklarımız için sağlıklı, mutlu ve gelecekteki bir kariyeri olacak bir yaşam sağlamak bizim görevimiz. Onlar için bir iyilik yapıyoruz, ancak aynı zamanda geleceğimiz için de bir şeyler yapıyoruz. Çocuklarımıza hak ettikleri yaşamı sunmak, ebeveynler olarak bizim sorumluluğumuzdur. Hayatlarını değiştirebilecek en iyi yatırımdır ve mutlak bir geri dönüşü vardır.

ACM Cyprus

Geleceği Yeniden Şekillendirebilmek İçin Yorumlarınızı Bekliyoruz.

Bakış Açısı

Çocuklarımızı hayatın zorluklarından koruyarak, hak ettikleri yaşamı sunmak biz ebeveynlerin en önemli sorumluluğudur. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri, eğitim almaları, güvenli bir ortamda büyümeleri ve mutlu bir çocukluk geçirmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

Sağlıklı bir beslenme, çocuklarımızın büyüme ve gelişmelerinde çok önemlidir. Evde hazırladığımız yemeklerde doğal ve sağlıklı malzemeler kullanarak sağlıklı besinler tüketmelerini sağlamamız gerekiyor. Ayrıca, abur cubur ve fast-food tarzı yiyecekleri tüketmelerini engellemeliyiz. Düzenli olarak meyve, sebze, tahıl, protein ve sağlıklı yağlar içeren bir diyet planı hazırlamalıyız.

Eğitim de çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Onlara en uygun eğitim şeklini seçmek, doğru eğitim metotlarına yönlendirmek biz ebeveynlerin sorumluluğundadır. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimleri için büyük bir özen göstermeliyiz. Derslerinde başarılı olmalarını sağlamak, buna yönelik çaba göstermek onların geleceği için büyük bir katkı sağlayacaktır.

Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi de bizim görevimizdir. Evimizin güvenliği için gerekli önlemleri almak, çocuklarımızın oynayacakları alanların da güvenliğini sağlamak gerekiyor. Ayrıca, sağlıklı yaşama yönelik aktiviteleri teşvik etmek, onları spor yapmaya teşvik etmek de önemlidir.

Son olarak, mutlu bir çocukluk geçirmeleri için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor. Çocuklarımızın ihtiyaç duydukları sevgi, ilgi ve desteği vermek, onlarla zaman geçirmek, ilgilerine yönelik aktivitelerde bulunmak onların mutluluğu için önemlidir. Çocuklarımızın yaşamlarını güzelleştirmek de bizim en büyük sorumluluğumuzdur.

Sonuç olarak, çocuklarımıza hak ettikleri yaşamı sunmak ve onların mutluluğu için gerekenleri yapmak bizlerin sorumluluğudur. Sağlıklı beslenme, eğitim, güvenli ortam ve mutlu bir çocukluk için yaptıklarımız, çocukların geleceği için büyük bir etki sağlayacaktır. Unutmamalıyız ki, çocuklarımızın sağlığı, mutluluğu ve geleceği bizim ellerimizde.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu