Türk Dünyası

Çöl Tozlu Hava Havanın Cuması!Uyarı Durumları ve Tahminler – Turkish News World – OpenAI destekli Türk Dünyası ve Dünya Haberleri

 

Hostinger Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye’nin farklı bölgelerine yağmur yağacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’un Çatalca bölgesine 50 kilogram, Şile’de ise 25 kilogram yağmur yağdığını belirten Şen, Marmara bölgesine gece yarısından sonra yağmurun gelmesinin beklendiğini ve yarının yağmurlu geçeceğini söyledi.

Ayrıca Sahra Çölü’nden gelen tozun Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’i etkileyeceğini ve yarın İç Anadolu bölgesinde de görüleceğini belirtti. Yağmurun çamurlu olabileceğini ancak bu çamurun insan sağlığı için tehlikeli olmadığını, aksine bitkilere faydalı olduğunu vurguladı.

Sıcaklıkların Güney, Ege ve Anadolu bölgelerinde artacağını ifade eden Prof. Dr. Orhan Şen, Marmara bölgesinde ise pek fazla değişiklik olmayacağını ve İstanbul’da maksimum 22-23 dereceye çıkabileceğini bildirdi.

Gelecek hafta tohum ekecek çiftçilere de müjde veren Şen, İç Anadolu’da yağışların devam edeceğini ve tohum ekmek için 7-8 gün daha beklemeleri gerektiğini söyledi. Hafta sonu ve önümüzdeki haftalarda yağışların devam edeceğini belirtti.

Sıcaklıkların Türkiye genelinde artacağını ancak Marmara’da çok fazla değişiklik olmayacağını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, hafta sonu yağış beklentisiyle birlikte önümüzdeki haftanın başından itibaren yağışların devam edeceğini açıkladı.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu