Son Dakika

‘Cumhur’a ‘Hizbullah’ hatırlatması’ başlıklı haberimize erişim engeli

Gazetemizde “HÜDA PAR’ı heybesine alan Cumhur’a ‘Hizbullah’ hatırlatması” başlığıyla servis edilen haber hakkında, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı verildi.

Söz konusu haberde “Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimlerde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Kürt-İslamcı kimliği ile bilinen partinin temsilcilerinin terör örgütü Hizbullah’a ilişkin sözlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e dair tespitlerine kadar birçok tartışmalı tarafı bulunuyor.” ifadeleri kullanılarak şunlar kaydedilmişti:

“HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu da geçmişte yaptığı bir açıklamada ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne göre Hizbullah bir terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil’ demişti.

Gazeteci Timur Soykan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan Yapıcıoğlu’nun ‘terör örgütü olarak görmediği Hizbullah’ın eylemlerini hatırlattı.”

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, HÜDA PAR ve Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun talebi ile partinin Hizbullah ile bağına dair haberler hakkında erişim engeli ve içerikten çıkarma kararı verdi.

HÜDA PAR ve Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yaptığı başvuru üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararda, gerekçe aynen şöyle açıklandı:

“Erişimi engellenmek istenen URL adreslerinde Hür Dava Partisinin Hizbullah Terör Örgütü ile irtibatlı olduğu, bu örgütün siyasi kanadı olduğu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar OKKAN’ı öldüren terör örgütüyle irtibatı bulunduğu, bir kısım linklerde bu partinin Lübnan’da faal olduğu bilinen Hizbullah Örgütüyle bazı linklerde ise DEAŞ Terör Örgütüyle irtibatı bulunduğu yönünde paylaşımlara, bir kısım linklerde ise ‘domuz bağcı’, ‘şeytan parti Hüda-Par’ ve ‘domuz bağcıların temsilcisi’ şeklindeki paylaşımlara yer verildiği, başvuranlar vekili müvekkillerinin söz konusu terör örgütleriyle herhangi bir irtibat ve iltisaklarının bulunmadığını beyan ettiği, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına göre Hür Dava Partisinin seçimlere katılma yeterliliği taşıyan siyasi partiler arasında yer aldığı, bu veriler çerçevesine erişimi engellenmek istenen URL adreslerinde yapılan paylaşımların başvuru sahiplerinin siyasi itibarlarını sarsıcı ve kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu görülmekle 5651 Sayılı Yasa kapsamında yasal şartları oluştuğundan talebin kabulüne dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir.”

 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: NTV/Cumhuriyet
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/cumhura-hizbullah-hatirlatmasi-baslikli-haberimize-erisim-engeli-2062195

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu