Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Baf Direnişi’nin 59. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Baf Direnişi’nin 59. yıl dönümünde toprağa düşen aziz şehitleri rahmet ve minnetle anarak, gazileri saygıyla selamladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 9 Mart Baf Direnişi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kıbrıs Türkü’nün egemenliğinden, devletinden ve hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti ile bağının her hal ve şartta güçlenerek devam edeceğini ve bunun ortadan kaldırılmasına yönelik her türlü çabanın gereken karşılığı bulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kahraman ve fedakâr Kıbrıs Türk halkının karanlık günlerin en ağır koşulları altında, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın öncülüğünde ve Anavatan Türkiye’nin desteğiyle yürüttüğü destansı mücadeleyle Rum’a boyun eğmeyerek, Türklüğün onur ve şerefini ayaklar altında çiğnetmeyerek Kıbrıs’ın Helen adası olmasını önlediğini vurguladı.

-“Kıbrıs’ta adil, sürdürülebilir ve kalıcı bir antlaşmadan yanayız”

Kıbrıs’ta adil, sürdürülebilir ve kalıcı bir antlaşmadan yana olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu antlaşmanın yolunun gerçekleşmesi mümkün olamayan federal temele dayalı bir çözümden değil, egemen eşit iki ayrı devletin varlığına dayalı çözüm önerisinden geçtiğini kaydetti.

Bölgenin en güçlü ve en büyük ülkesi Anavatan Türkiye tarafından da desteklenen bu çözüm önerilerinin, Kıbrıs’ın ve bölgenin yararına olacak olan en gerçekçi çözüm şekli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşit egemenliğimiz ve eşit uluslararası statümüz tanınmadan müzakere masasına oturmayacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Faşist terör örgütü EOKA tarafından Enosis hedefli olarak 21 Aralık 1963 tarihinde başlatılan Kanlı Noel saldırılarında Kıbrıs Türk halkı katliamdan geçirilirken, başta Lefkoşa’nın Türk bölgesi olmak üzere, ada çapındaki bütün Türk bölgeleri çok ağır saldırılara maruz kalıyordu. Rum liderliğinin hedefi, Türk direnişini kırmak ve Kıbrıs’ı bir Helen Adası yapmaktı.

Çok ağır saldırılara maruz kalan bölgelerden birisi de Baf’ın Türk bölgesi ve Türk köyleriydi. Bu saldırılara karşı Baf Türkleri ile mücahitleri, destansı bir direniş gösterirken, bunun bedeli de kan ve can oldu. Bugün, Baf Direnişi’nin 59. yıl dönümünde toprağa düşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.”



 

Pools Plus Cyprus


Kaynak: BRTK

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu