Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Bakan Yardımcısı Serim’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’i kabul etti. Tatar, 20 Temmuz’da yeni Ercan Havalimanı’nın açılmasıyla potansiyelin daha da artacağını belirtti. Turizm ve diğer sektörlerde önemli gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Tatar, bunun ülkedeki refahı artıracağını ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, KKTC’ye düzensiz göçle mücadele konularında ve Konsolosluk İşlemleri Anlaşma Protokolü’nü müzakere etmek için geldiklerini söyledi. Serim ayrıca Türkiye’nin Kıbrıs konusunu önceliklerinden biri olarak gördüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı açıklamalarda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye geleceğini ve yeni Ercan Havalimanı’nın açılacağını belirtti. Tatar, havalimanının KKTC’nin dış dünyaya açılan penceresi olduğunu ve önemli bir şekilde duyurulmasının büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Kıbrıs konusuna da değinen Tatar, Rum liderinin müzakerelere Crans-Montana’da bırakılan yerden devam etme çağrısının kabul edilmeyeceğini söyledi. Tatar, Kıbrıslı Türklerin müktesep haklarına sahip olduklarını ve kendi devletlerini kurma hakkına sahip olduklarını vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu durumu tam desteklediğini belirtti.

Tatar ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyeliği ile KKTC’nin yeni kapılar açacağını ve direkt uçuşların KKTC için önemli olduğunu söyledi. Türkiye’den getirilecek elektrik ve güneş enerjisi sayesinde enerji meselesinin çözüleceğini ve KKTC’nin büyük bir ilerleme kaydedeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın kabulünde yapılan bu açıklamalar, KKTC’nin turizm ve diğer sektörlerdeki potansiyelini artırma ve refah düzeyini yükseltme planlarına ilişkin umut verici bir mesaj içeriyor. Türkiye’nin desteğiyle KKTC’nin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma geleceği ve enerji alanında önemli adımlar atacağı da vurgulanıyor. Yeni Ercan Havalimanı’nın açılması ve direkt uçuşların başlamasıyla KKTC’nin turizm adası olarak daha da gelişeceği ve çehresinin değişeceği belirtiliyor. Bu gelişmelerin KKTC’nin ekonomisine ve sosyal refahına olumlu bir etki yapması bekleniyor.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu