Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Holguin ile Daha Fazla Temas Etmeyi Reddetti – BRTK

 

Hostinger KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın yetkilerini aşan temaslarından rahatsız olduklarını ve bu konudaki rahatsızlıklarını ilettiklerini belirtti. Tatar, yeni bir müzakere sürecinin ancak ortak zemin varsa başlayabileceğini ve bu zeminin olmadığını gördükleri için Holguin’in çerçeve dışına çıktığını ifade etti.

Tatar, KKTC’nin ortaya koyduğu siyasi değişikliğe karşı alınan tavrın hoş olmadığını vurgulayarak, egemenlik ve eşit uluslararası statüden vazgeçilemeyeceğini yineledi. Tatar, KKTC’nin arkasında Türkiye olduğunu ve kalıcı bir anlaşma için Kıbrıs’ın gerçeklerine bakılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Holguin’e KKTC’yi tanıma şartı koşmadıklarını, ancak direkt ticaret, direkt uçuş ve direkt temas taleplerini ilettiklerini ve bu hakların verilmesi halinde sürecin ileriye taşınabileceğini belirtti. Tatar, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü ile iki devlet arasında işbirliği yapılmasını istediklerini dile getirdi.

Tatar, Kıbrıslı Türklerin “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin ortağı iken silah zoruyla dışarıya atıldığını hatırlatarak, Kıbrıs Türklerinin özgün haklarıyla bir Cumhuriyet kurduklarını ancak hala ambargo ve izolasyonlarla karşı karşıya olduklarını belirtti. Tatar, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguin’den gerçekleri rapor etmesini beklediğini vurguladı.

Son olarak Tatar, egemen eşitlik ve uluslararası statülerinin teyit edilmesi durumunda müzakerelere katılabileceklerini belirtti ve 3 buçuk yıl önce ortaya konulan siyasetin çiğnenemeyeceğini ifade etti. Tatar, egemenliğin ve uluslararası statünün teyit edilmesi durumunda müzakerelere katılabileceklerini belirtti.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu