Türk Dünyası

Cumhurbaşkanı Tatar, Şefik’i Uğurladı ve Yargıtay Başkanı Özerdağ’ı Ağırladı – BRTK

 

Hostinger KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, emekliye ayrılan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik’i kabul etti. Cumhurbaşkanlığından verilen bilgilere göre, Tatar, Şefik’e hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, yeni başkan Berkan Özerdağ’a başarılar diledi.

Tatar, Şefik’in bağımsız yargı için yaptığı çalışmaları ve ikazları anımsatarak, kendisiyle istişarelerini sürdürmek istediğini belirtti. Ayrıca, adaletin zaman zaman gecikebileceğine işaret eden Tatar, yargıç sayısının artırılması ve yargı reformunun yapılması gerektiğini vurguladı.

KKTC’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olduğunu söyleyen Tatar, Kıbrıs Türkü’nün adalet ve hukuka verdiği önemi vurguladı. Narin Ferdi Şefik’in tecrübesiyle hukuk sistemine katkı sağlayacağına inancını dile getiren Tatar, iyi hukukçuların yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Narin Ferdi Şefik de görevine veda ederek emeklilik hayatına başladığını belirtti. Şefik, Cumhurbaşkanı Tatar’a verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, yeni başkan Özerdağ’a destek vereceklerine inandıklarını söyledi.

Tüm bu gelişmeler, KKTC hukuk sisteminin güçlenmesi ve adaletin sağlanması adına önemli adımlar olarak değerlendiriliyor. Her iki yetkili de hukukun üstünlüğüne ve adalete olan inançlarını vurgulayarak, KKTC’nin hukuk devleti ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirtti.

Kaynak

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu