Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar Şuşa’da BRTK ile görüştü

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesinin düzenleneceği Azerbaycan’ın Şuşa kentine gitti. KKTC’nin gözlemci üyesi olduğu zirveye katılacak olan Tatar, devlet başkanı konumunda Füzuli Havalimanı’nda askeri törenle karşılandı. Tatar ve beraberindeki heyet, karşılamanın ardından araçlarla Şuşa’ya geçti. KKTC bayrağı, havalimanı ve Şuşa’nın çeşitli yerlerinde diğer ülkelerin bayrakları ile birlikte göndere çekildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in daveti üzerine zirveye katılan Cumhurbaşkanı Tatar’a, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, Özel Temsilcisi Güneş Onar, Özel Danışman Gökhan Güler ve Azerbaycan KKTC Temsilcisi Turganer eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Şuşa’da gerçekleştirilecek olan Gayriresmi TDT Zirvesi’nde ikili temaslarda bulunacak. Zirve sonrasında ise “Gayriresmi TDT Zirvesi Karabağ Deklarasyonu’nun imza töreni” düzenlenecek ve aile fotoğrafı çekilecek. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, devlet ve hükümet başkanları onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Tatar, ikili görüşmelerin yanı sıra zirve kapsamında çeşitli konuları ele alacak ve işbirliği anlaşmaları imzalayacak. Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde KKTC’nin rolü ve katkıları da ele alınacak. Bu önemli zirve, Türk devletleri arasındaki dayanışmayı ve işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu