Kıbrıs

Cumhurbaşkanı Tatar, Yüksek Mahkeme Başkanı Özerdağ’ı BRTK’da ağırladı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ı Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ’ı kabul etti. Kabulde konuşan Tatar, yargı süreçlerinin hızlandırılması için yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Tatar, yapılan açıklamada, her yargıcın bir yardımcı hukukçu alabileceği şeklindeki yeni düzenleme ile karar süreçlerinin hızlanacağını vurguladı. Adalet sisteminin daha verimli çalışması için gerekli bütçenin ayrılması gerektiğini ifade eden Tatar, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu ve halkın en iyi şekilde devletin sürdürülmesi için mücadele ettiğini söyledi.

Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ileriye dönük stratejilerin geliştirildiğini belirtti. Dijitalleşme ve personel konularında çalışmalar yapılacağını ifade eden Özerdağ, yeni düzenlemelerin uygulanması için gereken desteğin verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar ve Yüksek Mahkeme Başkanı Özerdağ’ın gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, adalet sisteminin daha etkin ve verimli şekilde çalışması adına çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. Yargı süreçlerinin hızlandırılması ve adaletin sağlanması için yapılan bu tür görüşmelerin devam edeceği bildirildi.
 

Pools Plus Cyprus

Bu haber
bu kaynaktan alınarak ACM Cyprus yeni teknolojiler çalışması kapsamında, OpenAI – ChatGPT tarafından yeniden yazılmıştır. Geleceği yeniden şekillendirebilmek için yorumlarınızı bekliyoruz.

Pools Plus Cyprus

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stallion Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı
Başa dön tuşu